Policija

= 934 —

ВРЕЛО.

— Аргентинска влада известила је нашу власт, да у току 1924. год. није било ни једног југословенског грађанина, који је одговарао за какво теже кривично дело али их је било у списку комуниста и анархиста.

= У току прошле године лондонска полиција је имала да се бави са 770.000 разних случајева по којима је требало радити,

— Полицијска Изложба у Берлину биће од 26. септембра до 10 октобра 1926. год,

— Шеф одељења техничке службе из Калкуте прзаљаже у међународном полицијск, листу свој систем класификацијз отисака појединих прстију засебно = монодактилоскопија.

— Генерална Дирекција Држ. Статистике спремила је нарочито издање о кретању криминалитета за последњих неколико година. Књига има велики бро'

табела и графичких слика, Биће. готова јануара месеца идуће 1926 гол.

— Ради специјалне студије криминолошких института и криминолошких доктрина отпослатг; су два наша свршена правника,. Један ће студирати у Минхену а други у Паризу.

== У Ирској штрајкују полицијски органи. Разлог штрајка. су материјалне прилике и невоље. — У Румунији је образована: специјална комисија, којој је стављено у дужност, да напише нову уредбу о полицијским комесаријатима на дунавским при“ стаништима.

— Бугарска престонича полиција укинула је установу собарица по хотелима, што смо“ ми учинили још за време балканскога рата.

алиламина

ЛИСТАК

ПОЛИЦИЈСКИ ПАС

— повест из старе архиве —-

Кад је наша полиција сазнала, да један „полицијске“

пас“

више вреди него туце детектива, набавила је таквог пса.

, То је било пре европског рата. Више се не сећам како: је било име томе псу. Рецимо да се звао „Џеки“.