Policija

— 945 —

таксом по старом закону о таксама, пошто не подлежи такси тек по окончању предмета већ се ова мора наплатити у напред. На издатом решењу има се само означнти да је такса прописно наплаћена и на молби Бр. НН. прилепљена и поништена. (06ј, од 29. октобра 1924. г. Бр. 29567).

РЕШЕЊА О РЕГУЛИСАНОЈ ПЕНЗИЈИ БЕЗ ТАКСЕ .

У одговору на писмо Главне. Контроде од 24 октобра Бр. 39327 Генералној Дирекцији Посредних Пореза част је известити Главну Контролу, да од пензионера не треба наплатити никакву таксу по закону о таксама, када им се издаје препис и врши овера решења о регулисаној пензији ради пријема нових пензионерских додатака, пошто им ове принадлежности по закону припадају Али у овим преписима треба увек назначити, у коме су циљу издани ин да се за друге циљеве не могу употребити.

(06]. од 24 Х1924, г. Бр. 54388).

УВЕРЕЊА О СИРОМАШТВУ НЕ ВРЕДЕ ЗА РЕШЕЊА · ШКОЛ. ВЛАСТИ Генералној Дирекцији Посредних Поревза част је ивзвестити Министарство, да је у тач. 24 чл. 1 таксеноги пристојбинског правилника тачно предвиђено у којим се случајевима може употребити уверење о сиромаштву да се не плати Такса тарифом одређена. | У свима осталим случајевима уверење о сиромаштву не може се употребити па према овоме и такса ва решење, из ТБр. 5 таксене тарифе мора се наплатити од ђачких родитеља без обзира на њихов материјални положај, сем случаја ако по њиховој жалби буде поведен административан спору . коме се могу користити уверењем о сиромаштву. (Об]. од 28. октобра 1924. Бр. 29061).

ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД КАЗНИ КРИВИЦА ЗА БЕСПРАВНО _ ТОЧЕЊЕ ПИЋА

Чланак 17. зак. о буџет. дванаестинама за август-новембар 1925. г. прописано је да се са свима кривицама учињеним бесправним точењем пића (ТБр. 62. и 63.) до 30. јуна 1925, г. закључно има поступити овако:

„Полицилја“ 5