Policija

72109. ==

станка од ње, чисто личне а при том и јавно-правне природе, то оно не прелази на наследнике, изузев случаја где је то у закону изречно речено (5 216. тач. 2. казн. зак.).

2. Полицијске власти нису надлежне, ни по једном законском пропису, да путем спепијалних саслушања прибављају молиоцнма доказе о постојању дуга и тТ. д., нити су позвани дужни да дају одговоре на питања ове природе.

М 6

Ђури Накишовићу, деловођи општине качаничке:

По чл. 4. Устана сви су грађани једнаки пред законом. У Суду општине источке:

1. Новац о коме је реч треба послати првостепеном суду, у смислу законодавног решења од 28. фебруара 1852. год. В. М' 155 (Пол. Збор. од 1905. год. стр. 1063).

2. Ако зграда, о којој је реч, потпада под одредбе закона о становима (ако није нова и т. д. — чл. 1., 2. и 3, ов. зак.), онда се не може приметити пропис 85 356 в. казн. зак. већ се имају применити прописи закона о становима.

3. Без пристанка задругара суд не сме потврдити тапију на име старешине задруге,

Св. Бр. 5681.

М1

Бранку Благојевићу, писару општине гружанске:

Питање о лекарским наградама регулисано је законом о наградама за лекарске послове, од 25. новембра 1921. (Сл. Нов., Бр. 290), а бесплашно лечење предвиђено је: тач. 17. чл. 9 а и тач. 15. чл. 12, зак. о уређењу санит. струке и чувању нар. здравља; чл. 3. зак. о служби епидемијских лекара и чл. 2. закона о стварању посебних санитетских установа за испитивање и сузбијање заразних болести и давање бесплатне помоћи. Опширније о овоме видети у Полицијском Речнику од Д. Ђ. Алимпића (кн. [, — рубрика Лекари).

УП Суду општине островичке:

Ако се предузеће задужује непосредном подревом на радњу у тој општини, онда ће се према томе непосредном порезу задужити и општинским прирезом. Ако се пак оно