Policija

ИО

торезом на радњу задужује у месту где продаје струју (у

Нишу), па тамо према томе непосредном порезу плаћа и оп-

штински прирев, онда се у тој општини може задужити ј једино поревом на фабричке зграде по чл. 24. тач. 3. пореског | закона и евентуално на земљиште (ако га има за порези' вање), и на овај непосредни порез та општина може разресвати свој општински прирез.

Св Бр. 2899.

УШ

Милану Поповиђу, деловођи општине берамске:

Порез на плате самоуправних службеника наплаћује се по истим законима и наредбама по којима је шо чињено џи до сада.

У Србији и Црној Гори овај порез се плаћа по закону о непосредном порезу (који је важио и пре ратова), у вези са доцније издатим наређењима, законима и упуствима. Тако, о овом порезу говори се у Упуству за разрез пореза за 1919. год.; затим у привременом закону за рагрег пореза за 1921./1922. год. у финансијским законима од ослобођења до данас и у објашнењу Ген. Дир. Нел. Пореза, које смо донели у „Полицији“ Бр. 1—8 за 1925. год. |

Ова објашнења могли сте много брже добити од ваше "Фин. Управе.

Мехмеду Соколовићу, економу болнице — Ђевђелија:

По пореском закону за Босну и Херцеговину, сви наведени порески облици сматрају се као непосредни порез. Овај порез недељив је, па се стога не може знати колико на ког брата припада.

Х Суду општине камендолске :

У прошлом броју „Полиције“ објашњено је (Поуке и обавештења, ХИ, 3.). каква је разлика између чланова и нечланова једне општине. Слобода кретања и настањивања у границама закона, загарантована је Уставом.

Св. Бр. 1463.

Х | Суду општине раковске: || И ако нема изречног законског прописа о томе, узима