Policija

1 ЗА

вредност тих 10 дуката већа од 500 динара, то би се суд имао да огласи за ненадлежног Јер у овом спору не тражи се осуда на плаћање новчаног дуга, пошто дукати нису новац у течају, па да се гледа на њихову номиналну вредност, него су роба, покретна сшвар, која има пијачну вредност, која је Ммеродавна за питање о надлежности општинског суда.

Пошто је општински суд донео пресуду, и ако је био ненадлежан по вредности спора, шо се ова пресуда не може ни извршити. Зато нека општински суд донесе решење да се тужилац упућује да код првостепеног суда поведе парницу о спорном предмету и нека то решење саопшти тужиоцу, · жоји се на то може жалити првостепеном суду.

Овај одговор важи и за суд општине осладићске

Св. Бр. 4006.

ХМ

Суду општине радичевачкг:;

По распису Мин. Правде од 12. фебруара 1883. год. Нр. 745. у вези са расписом од 11. јуна 1849, год, АБр. 2288. «уз 8 295. грађ. зак., за издавање тапије надлежан је општински суд, у чијем се атару налави земљиште, Пошто се тај суд у своје време није жалио против решења првосте· пеног суда, којим је потврђена тапија издата од ненадлежног општинског суда, то му сад остаје да води парницу против 'овог општ. суда за поништај тапије. Иначе она остаје у важности, и ако ју је издао релативно (помесно) ненадлежан суд.

Св. Бр. 1500.

ХХМ Суду општине мелничке:

За уверења, која издају свештеници да су црквене књиге "уништене, плаћа се половина таксе из ЧБр. 330. "к. | 5 дин

Св. Бр. 3.

ХХМ Суду општине уровичке:

Такса из тач. 3, уз ТБр. 81. наплаћује се од купца односно закупца по извршности продаје или давања под закуп # лепи се на прошоколу лицитације. Плаћање ове таксе исжључује плаћање таксе из ТБр. 12. или 14, такс. тарифе.