Policija

=" 466 —

ХМ

Ивану Вукомировићу, чиновнику општине струшке:

По чл. 7!. закона о општинама, општински одборници не могу бити дужници општинске касе по извршној пресуди, а по чл. 75 истог закона општински одбор дужан је овакве одборнике уклонити са положаја у року од 10 дана, а ако он ово не учини, надзорна власт дужна је да их уклони образложеним решењем у року од других 10 дана.

На овај исти начин уклањају се са положаја и лица у сродству, о којима је реч у чл. 71, од. 2. истог закона.

ХМ Мити К. Аншићу, деловођи општине шрговинске:

У фебруарској свесци „Полиције“ за ову годину објашњево је (Поуке и обавештења, У!) да жандармеријске станице немају, по закону, право на огрев, осветлење, кулуки т. п. од општина у којима се налазе.

ХМ

Милану Т. Ђурићу, деловођи општине ритопечке:

У прошлом броју Полиције објашњено је (Поуке и обавештења, П), да се дела из 8 349, К. 3. извиђају само по приватној тужби, и да с тога приватни тужилац може, по „тач. 2 8 397. истог зак, опростити осуђеноме досуђену казну, и ако је пресуда постала извршна.

ХУП Суду општине рековачке (срез левачки): Са граничаром, који без разлога неће да потпише тапију, треба поступати по последњем одељку 5 466. грађан.

суд. пост. (в. Бр. 1156.

ХУШ 118 Суду општинском — Брус:

Из трећег одељка чл 11 зак. о општинама јасно види, да привремено одређене границе општинског атара постају сталне само у случају „ако ниједна парнича страна не приступи саставу избраног суда у остављеном року“, који не може бити дужи од два месеца ни краћи од дванаест дана..