Policija

05

Х Милоју Михаиловићу, деловођи општине каменичке (срез царево-селски):

Главна Контрола сматра, независно од чл. 99. закона о тепосредном порезу, да су за тачност општинских рачуна «солидарно одговорни и председник општинског суда, као наредбодавац, и благајник као рачунополагач. Треба разликовати одговорност за чисто административну радњу — склапање пореских рачуна — од одговорности за неисправност ових. рачуна.

ХП | Радисаву Пауновићу, деловођи општине петровачке:

1. За доставе и молбе, упућене општинским властима по пословима који спадају у њихову надлежност, плаћа се само "такса из ТБр. 338. зак. о таксама. У случајевима које предвиђа тач. 1. чл. 6. истог закона не наплаћује се ни ова такса.

2. У грађанским споровима, за која су надлежни општаивски судови, не плаћа се никаква такса у таксеним маркама за извиђање и суђење, већ само у готовом миовцу;

3. За општинска решења не плаћа се државна такса;

4, По сваком тражењу обновљења парнице мора се дотнети потребно решење у смислу 5 431, грађан. суд. пост.

ХШ

Бранку Бислејевићу, писару општине гружанске: Преглед стоке за клање и меса за јело врши се по Правилнику Мин. Пољ. и Вода од 8. септембра 925 г. Вт. Бр. 5749 (Служб. Новине, Бр. 247 — 62). Чланом 32 овог Правилника прописано је:

„за људску храну шкодљивим имају се сматрати делови "меса, када се нађу следеће промене (мане):

]. Жавотињски паразити у унутрашњим органима (метиљ, пантљичара.... А ако се тих паразита нађе у појединим органима толико, да је управо немогуће да се темељно. устране, ваља целе органе уништити; иначе се имају паразити изрезвати, а дошичне органе пуспшти у промет.“