Policija

— 657 —

Панцер утврђења противу разбојника. — У американској вароши Малефису у држави Сједињених Држава Тенесе почели су зидати полицијске гексповитуре на истакнутијим деловима вароши и околине са панцерским зидовима. Ове полицијске постаје снабдевене су машинским пушкама, станицама радиографским за давање и примање вести, а на крововима истих још и рефлекторима за ноћну службу.

Поред полицијских органа, који врше службу у самим постајама, налазе се на служби и поб5 органа на бициклетима за брже вршење службе у њиховим реонима. Све ове изванредне полицијске меџе последице су развијено сти бандистичких акција њиховога разбојничкога света, снабдевених пра том свима ратним борбеним средствима.

Конгрес француских полицајаца — Као што смо у ра нијим бројевима нагласили, конгрес француских полицајаца ,0држан је од 9—12. јуна ове године у Сент: Етијену.

Од 19106 чланова синдикално организованих и груписаних у 141 секцију — било је заступ' љено 16564 члана преко 86 де легата.

Савез има специјалне фон-

дове за помагање чланова и њихових породица у невољи.

У току прошле године Савез је исплатио 84.129 франака породицама .96 умрлих чланова и 36821 франака за сирочад полицајску. Фонд располаже имаовином у вредности 2312.493 франака

Међународни конгрес ва одржавање и уређење саобраћаја. — У Милану од 6, до 20. септембра ов. год., одржаће са М. међународни конгрес за одржање и уређење саобраћаја. Ранији конгреси по встом питању одржани су пр: рата У Паризу, Лондону, Брислу, а после рата 1923. у Севиљи.

Циљ озих конгреса »' ома је значајан по цео, свет јер се на њима решава проблем саобраћаја, који се из дана у дан све више развија и компликује.

На овом конгресу расправљаће се питања: конструкција и одржавање путова, о разном калдрмисању, употреби смоле, саобраћајној статистици, развијању вароши и њеном системативовању у интересу саобраћаја, и најзад о аутомобилским путевима. У исто време одржаће сеи Међународна Изложба уређаја. и одржавања саобраћаја на друмовима и улицама за коју су се многе државе заинтересовале.