Policija

— 276 —

Остале одредбе.

Чл. 23. Одобрени буџет важи за ону тодину за коју је: донет, с тога се сви буџетски приходи морају прикупити 2 расходи извршити у тој години. |

Ако ипак, по свршетку буџетске године, остане неизмирених расхода они се морају извршити до краја рачунске“ године, која траје три месеца преко буџетске године. После тога рока, на рачун истекле буџетске године, не могу се вршити никакве исплате. Ако би било расхода, који се ни до краја рачунске године нису могли извршити, за њих пе со" уносити иарочити кредити у нови буџет, из којих ће они моћи: бити плаћени.

Неприкупљени приходи после истекле рачунске године прикупиће се и књижити на партију неприкупљених прихода ранијих година, која ће се у сваком буџету предвиђати.

Чл. 24. Све док буџет самоуправне области и среза не буде коначно одобрен од стране Министра Финансија или не постане извршан, по њему се не могу вршити издатци, ни прикупљати приходи.

Издатци, учињене противно овом члану или противно“ одобреном буџету, сматрају се као злоупотреба, за коју одговарају материјално и кривично наредбодавац и рачунополагач. Чл. 25. Ако обласни и срески буџет не буде на време“ решен и одобрен важиће за то време буџет минуле године и издатци ће се чинити по прошлогодишњем буџету и то само месечно по дванаести део од оних кредита, који су у прошлогодишњем буџету били одобрени.

За то време и приходи ће се скупљати у границама предвиђеним прошлогодишњим буџетом.

Чл. 26. Ако се у току године показало, да је који буџетом одобрени кредит недовољан, па би било потребно да се он увећа, или, ако у буџету за дотичну годину није никако предвиђен кредит за неку неодложену потребу, Обласни односно, · Срески Одбор поднеће Министру Финансија на решење предлог за повећање или накнадно одобрење потребног кредита.

Тај предлог мора саджавата разлоге, који правдају ту потребу, суму која је потребна за подмирење исте и извор из кога ће се покрити тај расход.