Policija

— 277 —

Министар Финансија оцениће, да ли се тај накнадни «кредита може одорити и док он не донесе своју одлуку, чиздатак се не сме чинити.

(Ово важи и за случајеве када се покаже потреба за »вирманисање између појединих партија.

По предњим случајевима, ако Министар Финансија не донесе, своје решења у року од месец дана, по пријему предсмета, одлука постаје извршна.

Чл. 27. Ако се у току буџетске године покаже потреба "која се не би могла подмирити из редовних прихода, област, односно срез, могу ту потребу подмирити пето закључења зајма у земљи или на страни.

За задужење до 10,000.000 динара потребна је одлука Скупштине а за задужење до 1,000.000 динара одлука Одбора.

Свако задужење мора „бити достављено – претходно „Министру Финансија, који ће у случајевима где је по закону потребно његово одобрење оценити његову целисходност и сповољност и донети одлуку о одобравању или неодобравању задужења, а у случајевима, где то одобрење није по закону потребно примити на знање и узети потребне податке за "евиденцију која се због општег, јавног кредита државе мора водити.

Уз предлог о задужењу мора се доставити Записник Скупштине односно одбора и детаљно образложење потребе и осталих услова.

Чл. 28. Ако би се указала потреба да област, односно "срез тлеба да купи или отуђи какво непокретно имање, чија вредност прелази један милион динара, пре закључења уговора о куповини и продаји доставиће се предмет Министру . "Финансија на оцену и одобрење.

Чл. 29. Све набавке, продаје, радови и остало чија вред"ност прелази суму од 100.000 динара вршиће се путем јавног надметања, на начин и по прописима који важе за државне "послове.

Чл. 30. Обласни Одбор расматраће и коначно одобравати "све општинске буџете на својој територију, чији општински прирез на непосредни порез буде износио до 30096. Но Министар Финансија може на Обласни Одбор пренети решавање и “одобравање оштинских буџета и са већим прирезом од 3009.