Policija

— 285 —

ПОБЈАШКЊАВА М

Да ову наплату имају вршити уз порез надлежне финансијске управе, у смислу тач. !. чл. 234. Закона о Устројству Војске и Морнарице, а по тражењу надлежне команде: војног округа.

Наплаћени новац финансијске управе слаће каси Ремонтско Коморског Фонда, која је при Министарству Војске и Морнарице, у смислу чл. 21. Уредбе о Ремонтско-Коморском Фонду, а дотичне војне округе извештавати, да су новац послале каси Ремонтско-Коморског Фонда, са позивом на акт НАИМЕ је наплата тражена.

Овим објашњењем замењује се објашњење ЂАБр. 27.124 од 1. јуна 1925. године,“ |

(О6]. од 18. фебруара 1927. г. Бр. 11704).

ВОЈНИЦА СЕ ИМА УРЕДНО НАПЛАЋИВАТИ

Министарство Војске и Морнарице известило је ову Дирекцију да многе финансијске власти не поступају тачно и на време по прописима правила за наплиту војнице и да у том погледу не поступају уредно и на време по тражењима. Команда војних округа, чиме се Командама по овоме отежава посао.

Поводом овога, а да се и у будуће неби дешавали случајеви, због којих је Министарство Војске и Морнарице учинило ову доставу, Дирекција наређује свима, па и тој финансијској власти, да се разрез и наплата војнице врши на време и саобразно правилима и упуствима, која за то постоје, и да. се у погледу тих послова у сваком скучају најхитније поступа по тражењима Команда војних округа.

За сваки сзучај поступања, противног овом наређењу, одговорни финансијски органи биће најстроже кажњени,

(Распис од 28. фебруара 1927. год. Бр. 23.716).

ПОРЕЗИВАЊЕ ЛИФЕРАНТСКИХ И ПРЕДУЗИМАЧКИХ РАДЊИ.

Услед неједнаког и неправилног порезивања лиферантских и предузимачких радњи од стране пореских власти, Дирекција сматра за потребно и оправдано да поводом 32.