Policija

— 284 —

Дек се не озаконе напред наведене моје интенције о сукцесивној отплати пореских заостатака, могу порески органи изнимно и то само у оним случајевима у којима је очито, да су пореска потраживања доспела у опасност, наплаћивати целокупну суму дуговања.

У ниједном другом случају присилна наплата дугованих пореза не треба да прекорачи границе наведене у овом наређењу.

Кад се обвезницама, по њиховом захтеву, имају да издају уверења о плаћеном порезу, сматраће се, да је пореска обавеза удовољена, ако је намирен редовни порез за време, за које га је требало платити по законским одредбама и ако је намирен према предњем одговарајући део дугованог пореза.

Предње вам се саопштава стим да ће ова дирекција издати упуство гледе књиговодствене проведбе овога наређења, чим се пројекат финансијскога закона пред Скупштином изгласа.

До тога времена наплаћиваће власти за 1997. годину редовну доспелу порезу према постојећим прописима, а од заостатака апроксимативно прорачунату суму према предњем наређењу Господина Министра.

Нарочито се упозорава наслов, да наплату редовно доспеле порезе и наплату доспелих заостатака најенергичније спроводи и да не дозвољава, да се нови порески заостатци гомилају.

(Распис од 24. фебруара 1927. г. Бр. 22474),

КО ЈЕ НАДЛЕЖАН ЗА НАПЛАТУ ВОЈНИЦЕ>

Писмом својим Ђ.Бр. 959 од 15. јануара 19927. год. Министарвтво Војске и Морнарице доставило је овој Дирекцији следеће: |

Господин Министар Војске и Морнарице под горњим бројем од данас изволео је објаснити:

Пошто се разно тумачило које власти треба да врше наплату коња са прибором по тачци 1. чл. 234. Закона о Устројству Војске и Морнарице: да ли финансијске управе или или полациске власти, — то на основи мишљења Генералне Дирекције Пореза Министарства Финансија Бр. 145.490 од 29. децембра 1926. године.