Policija

— 255 —

· ралној управи, да утанача барем уопште његову надлежност“

и пословање те тако у горњем смислу осигура јединство управе. И функцију министарског савета у погледу легислативних послова установиће закон о централној управи, да се уведе у законодавство, барем у колико долазе у обзир предлози од стане владе, тачан систем и следовање према. хитности односно актуелности.

Законом о централној управи биће законодавство о организацији управних области у главној ствари свршено. Остале потанкости о управној организацији парочито у погледу унутрашњег устројства и пословања управних надлештава моћи ће се регулисати путем административние уредбе по чл. 94 устава.

А-р 0. Пиркмајер, нач. Мин. Ун. Дела.

ПОРОДИЦИ ДРЖАВНИХ ЧИНОВНИКА И СЛУЖБЕНИКА САОБРАЋАЈНИХ УСТАНОВА, КОЈИ СУ УМРЛИ ПРЕ 1. МАРТА 1924. ГОДИНЕ, А ДОТЛЕ НИСУ БИЛИ РАЗВРСТАНИ, НИ ПРЕВЕДЕНИ НА НОВИ ЗАКОН О ДРЖАВНОМ САОБРАЋАЈНОМ ОСОБЉУ ЗА ПЕНЗИСКИ ОСНОВ ИМА СЕ УЗЕТИ ЛИЧНА ПЕНЗИЈА ПОКОЈНИКА, КОЈУ БИ ИМАО, ДА ЈЕ БИО РАЗВРСТАН И ПРЕВЕДЕН НА НОВИ ЗАКОН О ДРЖАВНОМ САОБРАЋАЈНОМ ОСОБЉУ.

(Одлука Опште Седнице Државног Савета од 12. мерта "1927. године бр. 9413.) |

Решењем Министра Саобраћаја од 21. јула 1924. године Бр. 16370 одређена је била породична пензија удови пок. М. Н. складиштара Држав. Жељезница по прописима старог закона, пошто њен муж није био преведен на нови закон о саобраћајном особљу, а умро је 14 фебруара 1924. године; дакле, пре истека рока од 4 месеца, у коме је имала да се донесе према чл. 194. поменутог закона одлука, који ће се од железничких чиновника и службеника задржати на. својим положајима.