Policija

— 577 —

законским прописима, који га предвиђају, он, бар за сада, има карактер сталности. Св. Бр. 3073. ХХШ

Суду одшшине кнежевачке:

Лице које узме под закуп туђу земљу и зграде, пау њима држи стоку за мужу млека и тиме се у главноме бави, не може се користити чл. 47 6. зак. о непосредном порезу, већ мора платити порез на ову радњу, као и на сваку другу сличну.

- ХХМ

Суду општине тобоничке:

Кад је Државни Савет решио да је земљиште прешло у својину оних који га држе, онда нека општински суд извести о том финансијску управу уз пошиљај овереног преписа решења Државног Савета и умоли је, да се учини пренос по распореду бр. 4. у среској книзи. Државни Савет за ово није био надлежан. |

Ако финанс. управа ово не учини зато што пренос имања није извршен код првостепеног суда, онда нека се општински суд обрати надлежном првостепеном суду ради извршења потребних формалности, по извршењу којих финансијска управа мора поступити по захтеву општинског суда и у распореду бр. 4. извршити потребне исправке у корист општине.

Св. Бр. 989.

ХХМ Суду општине шести габарске:

1. Право на продају дувана није исто што и право на точење пића. Свако бесправно точење пића повлачи казну по Правилнику о гостионицама, кафанама и осталим радњама са алкохолним пићем или по Правилнику о точаринском праву.

Ако је зграда, у којој се продаја врши, закупљена, онда подлежи плаћању порезе, а ако дуван лично држи сопственик зграде у селу, у обичној кући за становање (а не у дућану, магази, кафани, бифе-у и т. п.), онда не подлежи. Изузима · се случај кад се уз дуван продаје пиће или ма каква друга роба (чл. 17 6 зак. о непосредн. порезу.)