Policija

— 280 —

сељани који извесне послове раде привремено, : оне занатске радње које се обављају код куће само уз брипомоћ породичних чланова (шваље и кројачи односно кројачице)“. Ове радње и занимања морају се, пре него што се отпочну, само пријавити месној полицијској власти и платити таксу из ТБр. 95. под 1. такс. тарифе. По себи се разуме да и ове радње морају имати потребно одобрење надлежне власти за њихово обављање у случајевима где се оно по закону тражи.

ХХН Суду обштине бојанчишке (срез кавадарски):

Ако су протоколи рођених уништени па уверења о годинама старости општински суд издаје на основу пописне књиге — која се сматра за државну — дужан је наплатити · за дотично уверење и таксу од 20 дин. у таксеним маркама, у корист државне касе. Но у случају кад дотично лице, које уверење тражи, поднесе општинској власти уверење свештеника о томе да су протоколи рођених уништени, онда општински суд за издато уверење неће наплатити таксу из ТБр. 3—4. у 20 дин. за државу, већ таксу из ТБр. 330 у 10 дин, у корист своје таксе.

Св. Бр. 200.

Овај одговор важи и за Вукадина М. Живковића, благајника општине градске,

ХХШ Суду обштшине шаојковачке (срез лабски).

Нема никакве грешке у томе што тај суд наплаћује таксе по старој тарифи, али ни остали судови не греше што наплаћују таксе по увећаној тарифи, ако су за то добили одобрење Мин. Финансија, Решење минвистрово од 14 априла 1926 год. Бр. 28200, којим је одобрено општинама да у корист својих каса могу повећавати таксе по ТБр. 388—395 таксе, као и две нове, на овај начин повећане тарифе, оштампани су у закону о таксама од г. Жив. Ст. Девечерског (издање од 1927 Е., стр. 019). |

Св. Бр. 340.

ХИМ

Суду општине мокрењске (срез бељо-Ппаланачки):

По чл. 3 закона о непосредном порезу, плаћање пореза уставна је дужност свију грађана, а по чл. 100 истог закона,