Policija

384 —

ХМ

Суду општине вар. Бродарева (срез милешевски):

По чл, 24 и 25 инвалидског закона уверење о свршеној „стручној обуци инвалида изједначено је са мајсторским правом «које даје право на самостално упражњавање радње.

Као и остали мајстори, тако и инвалиди морају протожолисати фирму, али за протоколацију не плаћају никакве

"таксе по чл. 96 инвалидског закона. Св. Бр. 624. ХУШ Суду општине островичке:

1. За надзор над службеним радом управитеља школе надлежан је школски надзорник, а не месни школски одбор или општински суд. Опширније о овоме видети у „Поличији“ Бр. 3—4 за ову год. (стр. 155—160);

9. Треба замолити финансијску управу у Нишу за дејство да се од приреза, који припада на непосредни порез "на дошичну радњу, један део одвоји и за рачун те општине у којој постоје електричне инсталгције.

3. За дијурну вештака видети „Полицију“ за фебругр ове год. (стр. 151).

ХХ Васиљу Пашаштјевићу, председнику општине ваташке (срез кавадарски):

По чл. 14 закона о непосредном порезу, порез на зем„љиште плаћа сопственик, а на случај спора онај који га држи — искоришћује. Прем: овоме, право на ослобођење од пореза и приреза у појављеном случају имају они који дотично земљиште нису искоришнавали.

Решење о ослобођењу од пореза, које је донела финансијска управа а одобрила Ген. Дирекција Пореза, мора се извршити, На основу овог решења суд и одбор општинске треба да донесу кратко решење о ослобођењу дотичних лица од одговарајуће суме општинског приреза, и да им се ова сума врати или урачуна у прирез за текућу годину. Ово ретшење треба чувати као новчани докуменат за порески рачун за годину у којој се врши Г повринј новца или обрачунавање за текући прирез.