Policija

87.

раније доношене одлуке опште Седнице Касац. Суда од 16 новтмбра 1907. Бр. 11982. и од 2 јануара 1908 г. Бр. 14186.“ Касациони Суд у општој Седници од 11 маја 1927 год.

Бр. 5057. усвојио је примедбе свог одељења а противразлоге Главне Контроле одбацио.

ОДЛУКЕ ОПШТЕ СЕДНИЦЕ ГЛАВНЕ КОНТРОЛЕ.

О ДОСТАВЉАЊУ МИНИСТАРСКИХ ОДЛУКА ГЛАВНОЈ КОНРОЛИ.

Министарство Пољопривреде и Вода актом Бр. 5048/28 тражило је објашњење од Главне Контроле: које се одлуке Министарства имају достављати у смислу чл. 29. зак. о Гл. Контроли и чл. 72. Закона о државном рачуноводству Главној Контроли на сагласност» -

Одлуком опште седнице од 13. марта т. г. под Бр. 16230 одговорено је Министарству, да по овоме питању оно има да поступи по распису опште седнице Главне Контроле Бр. 592 од 6. фебруара 1924. год. упућеном свима месним контролама, који гласи:

„Месној Контроли при Министарству. ....

Поводом једног упућеног питања, која се решења но чл. 29. зак. о Главној Контроли имају достављати на оцену Главној Контроли, — на општој седници Главне Контроле одлучено је:

По пропису чл. 29. зак. о Глав. Контроли и чл. 72. зак. о држав. рачуноводству, министри су дужни достављати све указе о постављењу, унапређењу и пензионисању државних чиновника и службеника, решења Министарског Савета и своја решења којима су везани ма какви издаци из државне касе. Остала решења којима се по чл. 59. закона о државном рачуноводству наређује употреба законом одобрених кредита по буџету неће се слати Гл. Контроли на сагласност, већ ће такве одлуке ценити дотичне Месне Контроле при самој исплати.

Препоручује се Мес. Контроли да предње прими знању и свако решење, које повлачи издегтак из држ. касе, пред-