Policija

376: ~

области и Хипотекарна Банка, јер ће се давање државне позајмице из кредита и све новчане манипулације вршити преко Хипотекарне Банке.

Како је чл. 7. закона о помоћи оскуднима у храни став-

љено у дужност Главној Контроли, да води надзор о томе, да ли се помоћ и издатци из кредита врше искључиво на сврхе предвиђене тим законом, то ће в, д. шефа Обласне Контроле за Област....... водити, као орган Главне Контроле, надзор о томе да се помоћ и издатци из кредита додељеног тој Области, врше искључиво на сврхе предвиђене законом о помоћи оск, у храни, па се препоручује тој Контроли, да одмах изради контролник кредита по зак. 0 помоћи оск. у храни са потребним колонама сличан контролнику за буџетске кредите. Општине ће по извршеној деоби хране послати спискове лица коме су и колико издале хране и све онако, како је прописано у чл. 7. Правилника за извршење закона о помоћи оскудним у храни. Износи тих спискова како по количини хране тако и по вредности у новцу разводиће се код партије дотичне општине, до укупног износа отвореног кредита те општине,

Суме одређене на јавне радове могу се трошити само у смислу чл. 306. Финансијског Закона за 1928/29. годину.

Препоручује се тој Контроли пажња, да води најстрожи надзор о томе, да се помоћ и издатци из ових кредита врше искључиво на намењени циљ.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 6 априла 1928, године.

ШЕФОВИ ОДНОСНО РАЧУНОИСПИТАЧИ МЕСНИХ КОН: ТРОЛА НЕ МОГУ БИТИ ОДРЕЂИВАНИ У КОМИСИЈЕ ЗА НАБАВКЕ И ПРИЈЕМ МАТЕРИЈАЛА

Главна Контрола узела је у оцену питање о учествовању њених органа у раду комисије при набавкама и пријему материјала по Закону о Државном Рачуноводству, па је одлучила:

Да шефови односно рачуноиспитачи Месних Контрола не могу бити одређивани у комисије за набавке и пријем материјала, нити имају право присуствовати раду ових коми-

ија с правом на какву накнаду; а