Policija

— 377 —

да правилност рада при набавкама имају ценити приликом давања своје визе.

Овим се замењују све раније одлуке.

О овоме се извештава Министарство ради знања.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 30 марта 1928. године.

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА ГЕН. ДИРЕКЦИЈЕ ПОРЕЗА

ПЛАЋАЊЕ ПОРЕЗА НА ФИЛИЈАЛЕ У РАЗНИМ ПОКРАЈИНАМА.

Друштво за продају Сингерових шиваћих машина обратило се је овој Дирекцији с молбом, да се разрез пореза на радњу (тец. Ш, разр. општа течевина) томе друштву изврши према појединим пореским законодавствима и то у Београду за све радње и продавнице тога Друштва у Србији и Црној Гори, у Зегребу за све радње и продавнице тога друштва у Хрватској и Војводини, у Љубљани за све радње и продавнице тога друштва у Словенији, у Сплиту за све радње и продавнице у Далмацији и у Сарајеву за све радње и продавнице у Босни и Херцеговини.

Ова је Дирекција нашла, да је молба умесна и оправдана, па Вам наређује, да се разрез пореза на радње и продавнице предњег друштва извршује само у оним местима, која су напред наведена.

(О6ј. од. 21. јануара 1928. г. Бр, 145952).

ПОСТУПАК СА ИЗЈАВЉЕНИМ ЖАЛБАМА

И ако је наређењем ове Дирекције Бр. 30515. од 7 марта тек. год. стављено у дужност Управама како имају спроводити ожалбене предмете овој Дирекцији ипак се продужује по староме.

Пре но што би се поступило по последњем ставу поменутог наређења Дирекција скреће пажњу на поменуто наре- · ђење, али ово и последњи пут, и упућује Управу на стриктно придржавање и поштовање исте.