Policija

482. —

стане општинским органима, или их делом нападне, треба тражити помоћ од најближе жандармериске станице у смислу расписа Мин. Унутр. Дела од 31 јануара 1927 Ра, ЈБ. Бро 0 + (Полицијски Речник од Д.Ђ. Алимбића, књ. П, рубрика, Жандармерија), а по извршењу пресуде оптужити га среском поглавару за дело из 5 98 казн. зак.

2. Као основна управна јединица (чл. 2 зак. о општинама) општина је дужна, по чл. 94 тач, 3 истог зак. „да примењује и извршује законске прописе и на њима основане наредбе државних власти“, у колико законом за поједине по-

~

слове није друкчије наређено. ХМ .

Суду општине д. рабетанске:

Према обавештењу добивеном у Мин. Унутр. Дела плаћање кирије за зграде у којима су смештене жандармеријске станице пада на терет буџета Команде Жандармерије. Према овоме, нека се суд обрати среском поглавару и умоли га за подејствовање да се општина ослободи даљег плаћања кирије за зграду жандармеријске станице у њеном атару.

· ХМ

Војиславу Томићу, полиц. чиновнику - Рогатица :

По чл. 14 Правилника Мин Ун. Дела о издавању и визирању путних исправа од ! априла 1924 г, власти су дужне да ипо званичној дужности прибирају податке о лицима која траже пасош.

ХМ

Суду општине папратске (срез зоглавски):

Специјални црквени прирез по закону не постоји. На молбу или представку црквене управе, суд и одбор општински. могу у своме буџету вотирати потребну суму као помоћ за издржавање цркве, која је сиромашна и нема својих прихода, и та се сума исплаћује цркви, по претходно одобреном буџету, из опште суме општинског приреза. Специјални прирез црквени нити се може разрезивати нити купити. Св. Бр. 355.

ХУШ

Суду општине табановачке: | Право је општинског одбора, да поред обавезног издржавања одреди школи и специјалну помоћ, ако нађе да је то