Policija

— 488 —

потребно и оправдано. Исто тако његово је право да своју ранију одлуку о овој специјалној помоћи и измени, те с тога у његовом поступку, којим је обећану номоћ школи свео на половину, нема никакве кривице. Св. Бр. 415.

ХХ

Суду општине островичке:

У априлској свесци „Полиције“ за 1927 г. оштампан је распис Мин. Ун. Дела од 20 априла 1889 г. ПБр. 2117, из кога се види да општински часници и службеници немају право ни на какве дијурне за вршење службених послова у границама атара својих општина. Под службеним пословима разумеју се послови, чије им је вршење законом стављено у дужност. Св. Бр. 1264.

ХХ

Д. Клајићу, званичнику — Скопље:

По чл. 348 финанс. зак. за 1928-29 год. ни у овој буџетској години не могу се вршити постављања званичника, већ само дневничара, са изузетком лица која су изрично помевута у овом законском пропису. Полицијски званичници нису, на жалост, увршћени у ове изузетке.

ХХ!

Н. Н. општинском деловођи — (пошта Кочане): Уредништво из принципа не одговара на анонимна питања.

ХХп Буби Милановићу, деловођи општине брестовачке:

Општине нису само самоуправне јединице, већ и удравне, и у својству ових последњих дужне су извршивати законске прописе и на њима основане наредбе државних власти (чл. 2. и чл. 94 тач. 3. зак. о општ.). Овде спада и суделовање општинске власти на разрезу порезе, које је предвиђено законом о непосредној порези и наредбама Генералне Дир. Пореза. Детаљније о овоме видети у јулској свесци „Полиције“ за ·_ пр. год. (стр. 586).

ПОЛИЦИЈА ~ 4