Policija

— 474 —

ћачи дувана Управи Државних Монопола за примљене суме зајма од исте Управе не плаћа се никаква такса, или при: стојба, а сходно измењеном чл. 20. закона о монополу 'дувана амандманом у чл. 76. финан. закона за 1928/29. годину.

У. Уз Т.Бр. 99. а такс. тар. додаје се нова напомена 44, која гласи: „општинске таксе на биоскопске улазнице не могу бити веће од 129, а остале самоуправне укупно 6"/, од предности улазнице.“

М, У Т.Бр. 100. такс. тар. пријавна такса из првог става овог тарифног броја од 200 динара смањена је на 100 динара а годишња такса из другог става овог тариф. броја смањена је за фијакере (полуфијакере) и то:

За фијакере (полуфијакере) са једним коњем од „200%/,“ дин, на „100“. |

За аутомобиле остаје иста такса од 3000.— динара.

У напомени 1 уз овај Т.Бр. 100 такс. тарифе став под а) допуњен је и тако допуњен гласи: „за подвозна средства, која се у току године набаве од тренутка куповине, али се морају пријавити и таксу платити најдаље за петнаест дана од тога тренутка ако су у питању нова кола која плаћању таксе још вису подлежала. Ако су та кола прекупљена од власника, који је годишњу таксу већ платио, — плаћена такса важиће за текућу годину а наплаћује се само пријавна такса од 10). динара.

У овом распису изложене измене и допуне у овом Т.Бр. 100 такс. тар. у чл. 111. фин. зак. за 1928/29. годину тачне су, — јер у другом ставу овог члана онако како је одштампан у Службеним Новинама од 29 марта тек. год. Бр. 72 ХХ.Н учињене су штампарске грешке које ће се исправити накнадно.

УН. Код избраног (обртннчког) суда који ће се образовати код комора сходно члану 298. Финансијског Закона за 1928/29. годину за пресуде (решења) довете од овог избраног _ суда у споровима трговачке, индустријске и занатске природе плаћа се само такса из Т.Бр. 173. таксене тарифе. — а спорна такса из Т.Бр. 174. исте тарифе не плаћа се.

Достављају се предње измене и допуне у таксеној тарифи закона о таксама с молбом, да се одмах доставе подручним оргинима-судовима ради знања и управљања.

Доставља се предње ради даљег надлежног поступка.