Policija

— 519 —

чина учињених у овој Држави, а исто тако и од свих добро познатих и професионалних злочинаца ма где се исти могао набавити.

4 2. Ставља сеу дужност свима управницима државних казнених завода, старешинама мушких и женских казнених завода, старешинама мушких и женских поправилишта, затвора, притвора и кажњеничких радионица, налазећих се на територији ове Државе, да Државној Полицији Пенсилвеније, "на њен захтев издају отиске прстију, фотографије и личне описе сваке од притворених, односно осуђених и затворених особа налазећих се у дотичним институцијама.

4 3. Пенсилвенијска Државна Полиција, особе налазеће се на управи државних казнених завода, надзорници апсана и тамничари у затворима, притворима и кажњеничким радионицама, као и сви полицијски часници свих полицијских установа у целој Држави, дужни су да узимају или даду узети отиске прстију или фотографиски снимак сваке притворене особе оптужене за извршење неког злочина, или од особа, за које има разлога веровању да су бегунци или професиосионални злочинци.

Дужност ће бити свих окружних, среских, градских и општинских полицијских власти и органа, да редовно, сваког дана, подносе, односно шаљу Државној Полицији Пенсилвеније, копије отисака прстију а ако је могуће и фотографије свих особа ухапшених на територијама ЊИХОВИХ Ко лежности, које су оптужене за злочин.

Дужност ће бити Пенсилвенијске Државне Полиције, да одмах по пријему ових отисака, односно фотографија, упореди исте са отисцима односно фотографијама које она има на расположењу, па ако нађе, да је нека од ухапшених особа имала већ раније свој криминални рекорд, или је у бегству, или је професионални злочинац, известиће одмах дотичну власт, односно часника, који је хапшење извршио, достављајући му потребне податке из пређашњег криминалног рекорда дотичног ухапшеника.

6 4. Дужност ће бити Пенсилвенијске Држевне Полиције, да сарађује са агенцијама осталих држава, као и са федералном полицијом Сједињених Држава Америчких, по свима питањима проналаскг и идентификације злочинаца, а