Policija

— 518 —

4. Два врло важна законска акта Државе Пенсилвекије.

Главна Скупштина Државе Пенсилвеније једногласно је прихватила и примила два законска предлога, који су већ ступили на снагу као закони у границама горе поменуте Савезне Државе,

Како су обадва ова закона, с обзиром на данашње болесне социјалне прилике, кад су напуштање деце и МнНогО-_ бројни други злочини у земљи узели страховите размере, веома напредна и корисна по опште добро народа, то их доносимо овде у верном преводу.

а) Законски акш М 209.

% 1. Наређује се, да директори, старатељи, пословође,. надзорници, сопственици или друга лица, која управљају или; се налазе у Управи било ма које државне, жупанијске, градске, општинске или приватне болнице, или осталих места (сем приватних домова) у којима постоје оделења за порођаје и где се рађају деца, одмах установе и одржавају систем идентификације за свако поједино у дотичном заводу рођено дете.

8 2. Директор, или друга особа, која се налази на управи. такве болнице или другог неког места где се врше порођаји и рађају деца, морају по сили овога закона одмах, чим је неко дете рођено, узети од истог отиске прста са руке и са ноге, које ће одмах рекордирати у сврху идентификације, сложити хронолошким редом и означити поред осталог име. и презиме родитеља дотичног новорођенчета.

8 3. Сваки Директор, или друга особа, која се налази, на управи такве болнице или места где се врше порођаји и рађају деца, који би се огрешили о овај законски пропис и у смислу истог не би поступили, биће окривљени за престуљ и ако се учин истог докаже, казниће се новчаном казном не: већом од 100 долара.

6) Законски акт Мо 270.

8 1. Наређује се, да од дана ступања на снагу овога: закона, па унапред Државна полиција Пенсилвеније настави најживље прикупљање и рекордирање фотографија, слика, личних описа, отисака прстију и свих осталих згодних и по: требних података и то од свију лица, која су била, која су сада, или која ће бити у будуће суђена и осуђена“ради зло-