Policija

— 521 —

чано са најмање пет, а највише двадесет и пет долара, или затвором од највише тридесет дана, или, ако суд нађе за сходно са обадве казне. Такав прекршај, поред напред поменутих казни, повлачи и отпуштање дотичног чиновника из службе. Лице, које би уништило, сакрило или преиначило ма и један криминални рекорд у Државној Полицији Пенсалвеније, или код Покрајииског Одвјетника, створиће себи кривицу преступа и ако се иста утврди, казниће се новчаном казном до сто долара или затвором до једне године, или са обадве казне, ако то суд нађе за сходно.

6 7. Ако би неки од параграфа овога законског акта био од кога кадлежног суда оспорен као противуставан, исто неће утицати на вредност овога закона као целине или ма кога дела истог, сем параграфа који би био оспорен.

4 8. Сви ранији закони, акти и наређења издата и постојећа до данас у овом смислу, а која су у противречности са овим законом и његовим одредбама, укидају се и престају

важити. ] Превео,

Ђорђе А. Петровић.

ЖАДАРМЕРИСКА СЛАВА.

3. овог месеца на први дан Духова прославила је жан„дармерија своју традиционалну Славу, као успомену на сукоб са Турцима на „Чукур Чесми“ године 1862. "

Сечење колача и свечаност обављена је у кругу 1. жандармеријског пука у Београду.

По извршеном сечењу колача, Командант Жандармерије одржао је овај говор: |

„Војници. Одред жандармерије од 120 пешака и 15 коњаника основан, је месеца јула 1860. год. — као орган јавне безбед-

ности за престоницу Београд.

Поред наших власти у Београду постојале су и турске власти.

Огорчење нашег народа према турским властима било је на врхунцу, што је и довело до међусобног сукоба.