Policija

— 524 —

"ћајима љубави, верности и оданости узвикнете: Да живи Његово Величанство Краљ Александар !., Да живи Краљевски Дом!

— Живео, Живео, Живео!“

По одржаном говору прочитана су дела појединих жандарма који су се истакли у служби јавне безбедности, и подељене су им додељене награде.

Г. Министар Унутрашњих Дела, за нарочите успехе у "служби јавне безбедности, наградио је ове жандарме:

Са 2000 дин. жандарм. поднаредника Брегалничког жан"дарм. батаљона Фрању Г. Бабића, за хватање Томе Лазарова, кројача из Струмице и његовог брата Јеленка, који су били комитски курири — учесници код атентата у Струмици.

Са 2000 дин. жандарм. наредника [!. класе 9, жандарм. "пука Луку А. Шпрајца, што је успео да дугим, енергичним, напорним и добро смишљеним, правилно вођеним и самосталним радом из властите иницијативе у истражној служби, похвата познату разбојничку банду Миле Јовића из Равног "Рашћа, срез Глина, која је имала 10 чланова. Све их је предао у руке власти где одговарају за многа кривична дела за која је предвиђена смртна казна. |

Са њиме у истражној служби за све време учествовао је својим радом, помоћи и пожртвовањем и знатно је допринео успеху жандарм. каплар Јован Ј. Милиновић за које је дело награђен са 1000 дин.

Са по 1000 дин. жандарм. наредника 1. класе Милана Салајића и жандарм. каплара Драгана Дејановића из 2. жан„дарм. пука — за хватање разбојника Жарка Бранковића и његове дружине, која је у области Бачкој извршила многе злочине.

Са по 1000 дин. жандарм. наредника [|. класе Станка „Лукића и каплара Николу Танкосића из 3. жандарм. пука за ревносно и одлучно гоњење и хватање одбеглих разбојника из затвора окружног суда у Бихаћу, Милана Томљеновића и другова.

Са 800 дин. жадарм. каплара 9. жандарм. пука Петра М. Шикића, што је од 1926. до 1997. године окрио четири _ злочина уморства, 57 злочина крађе и један злочин паљевине, пронашао извршиоце ових дела и украдено добро.