Policija

— 526" -—

Са 500 дин. жандарм. поднаредника тит. наредника |. "класе Београд. жандарм. батаљона Тодора Цвијановића за проналазак и хватање разбојника који су у 1927. години извршилн разбојништво над Крстом Баланом.

Награда из фонда почившег Николе Христића, бив. председника Министарског Савета и Министра Унутрашњих „Дела, у износу 617 дин., додељује се ове године жандарм, нареднику !, класе 3. чете Београд. жандарм. батаљона Јовану "В. Васовићу за следећа дела:

Као командир жандармериске станице „Црвени Крст“ у "месецу јулу 1927. г. ухватио је и власти предао опасну лоповску дружину од 6 чланова;

8. августа 1927. г. ухватио је и власти предао опасног крадљивца Стевана Батинића, који је једном страном трговцу „украо 4.900 динара;

Ноћу између 929. и 30. новембра 1927. г., вршећи савесно своју службу, успео је, да пронађа и ухвати Драгутина Митровића, званог „Мајмунца“, чувеног шефа опасне лоповске "банде код кога су при хватању нађене техничке справе и алати којима је „Мајмунац“ вршио обијање радњи, и ухватио је неке разорне елементе, Поред ове награде за исто дело награђен је од стране Г. Министра Унутрашњих Дела са 500 "динара.

Од Г. Ставре К. Трпковића трговца и бившег народног посланика и ове године добивено је 5000 дин. које је дао да се поделе петорици жандарма, који су се највише истакли „У служби Јавне Безбедности у 1927|28. години.

Од ових 5000 динара награђени су:

Са 1000 дин. жандарм. каплар тит. поднаредник 1 жандарм. пука Михајло Аврамовић, што је у борби са качачком бандом када му је престао да функционише затварач од пушке, шчепао за гушу једног качака, и у очајном гушању успео је, ода га његовим ножем убије, а остали су се качаци разбегли.

Са 1000 дин. жандарм. поднаредник 5. жандарм. пука Антун Маленица, што је у септембру пр. год. ухватио опасног зликовца Станка Михаиловића.

Са 1000 дин. жандарм. каплар 6 жандарм. пука Остоја Т. Вујанић, што је месеца новембра пр. год. ухватио четири