Policija

~

ВрЕ

-одбегла робијаша Нишког казненог завода, и то два у Врањи

и два под борбом у селу Павловцу.

Са 1000 дин. жандарм. наредник [. класе 7. жандарм. пука Драгутин Крпан, што је као командир станице на Албанској граници имао великог успеха у хватању војних бегунаца и шверцера, као и у откривању прикривеног и власти непријављеног оружја.

Са 1000 дин. жандарм. каплар Брегалничког жандарм. батаљона Петар И. Кожуљ, што је у месецу септембру пр. год. у планини Беласици, у борби са комитама, убио комит-

«ског вођу Пану Ванче Христова, из банде која је минирала

железничку пругу код села Клисуре. Поред ове нагреде од 1000 дин. од стране Г. Министра Унутрашњих Дела награђен · је за исто дело са 2000 динара.

Друштво за заштиту Животиња и Растиња у Београду дало је 1500 дин. да се поделе жандармима Београд. жандарм.

"батаљона, који су се највише истакли својом ревношћу око

заштите животиња и растиња.

Од ових 1500 дин. награђени су: каплар тит. наредник П. класе Лудвиг Ј. Закрајшек, каплари Антон И. Пежић и Андрија М. Гален, што су се у жандармериској служби показали врло ревносни, ваљани и савесни, а нарочито у заштити животиња и растиња од њихових мучитеља. Кривце су приводили власти, и у овом погледу успешно деловали.

После поделе награда, уз звуке војне музике, пред присутнима на Слави продефилиловала је парадним маршем

једна чета жандарма жандармериске подофицирске школе

којом је командовао жандармериски мајор г. Константин Панић и поручници г. г. Миле Медаковић и Никола Шупут.

По обављеном првом делу свечаности приређена је закуска за госте који су присуствовали свечаности.

После подне, за време забавног дела, дата су два комада „На Чукур Чесми“ и „На Мртвој Стражи“, а између ова два комада „Два ратна друга“.

За време „паузе певао је хор жандарма који је и за време сечења колача певао црквене песме, а по овоме прешло се је на војничко весеље.