Policija

— 559 —

„Част је суду овом обратити Вам се са овим нашим захтевима, а пре тога извештавамо Вас да општински судови и остала надлештва, а нарочито они органи који су посвећени својим дужностима, једва чекају да Ваш лист месечно добију. У том погледу Вама је отво-· рено место да за идућу годину повећате претплату, а који претплату не шаљу и дугују, лист задржите, а ми остали указиваћемо „Полицији“ пажњу, коју она заслужује. Од овога суда добићете претплату скоро, а дуговну нема неплаћену.

Молимо Вас да настанете и саставише преглед Поука и Обавештења из свих година листа „Полиције“ после рата. Ова је књига неопходно Потребна и била

би од највеће користи управним властима за примену

закона.“

Веома смо захвални Суду Општине Сиколске на његозвом лепом мишљењу о користи нашег листа, али нам материјалне прилике не допуштају, на жалост, да поступимо по његовом предлогу односно сређивања и издавања Поука и "Обавештења.

Као што смо изјавили у свесци за децембар пр. год овај посао скопчан је са великим материјалним жртвама, и због тога зависан од пријема дужне претплате за 1927 и раније године.

У истој свесци апеловали смо на дужнике да нам, ради остварења овог циља, пошаљу дужну претплату, али је овај наш апел, са незнатним изузетком, остао глас вапијућег. Има општина и државних надлештава који нам дугују претплату. за 2, 3 па и 4 год. и ако је ова у највише случајева буџетом предвиђена и одобрена- Код оваквог стања ствари није ни мислити на неке ванредне издатке, јер приходи од претплате у последње време не стижу ни за покриће режијских трошкова.

Уредништво је од своје стране учинило све што је могло учинити да „Полиција“ буде од што веле користи претплатницима, па је с тога и право и ред, да и они испуне своју обавезу према њему. Мека нам неуредни претплашници, дакле, пошаљу дужну претплату, пи ми ћемо је сву уложиши у шшампање горње књиге и увећање листа. у Уредништво.