Policija

— 663 —

РАСХОДОВАЊЕ ВАН БУЏЕТСКИХ ИЗДАТАКА ПО ОПШТИНСКИМ БУЏЕТИМА.

Поглавар среза Н........ актом Бр. 10953/28 доставио је Главној Контроли у смислу чл. 367. фин. закона за 1928/29 г. на решење одлуку одбора општине варошице Н....... Бр. 833/28 о расходовању ванбуџетских издатака из постигнутих уштеда по општинском буџет. рачуну за 1920 г.

Главна Контрола на својој општој седници од 12. јуна 1928 г. размотрила је овај предмет па је одлучила, да се овај предмет врати поглавару са извештајем, да исти достави суду општине варошице Н........ који ће га прикључити рачуну те општине за 1920 г. и упутити Обласној Контроли на преглед; ако Обласна Контрола при прегледу овога рачуна констатује ванбуџетске издатке и прекорачења за које нема одобрења по чл. 10. зак. о окружним, среским и општинским буџетима, онда ће она у смислу чл. 367. фин. закона за 1928/29 г. доставити овај случај Главној Контроли на над. лежно решење.

Из Опште Седнице Главне Контроле од 12. јуна 2928 г. Бр. 50108.

ВАЖНИЈА ОБЈАШЊЕЊА ГЕН. ДИРЕК. ПОРЕЗА

НАПЛАТА ПОРЕЗА И ОПШТИНСКИ СУДОВИ.

Генерална Дирекција Пореза из добијених извештаја уверила је се, да у погледу предаје прикупљеног пореза многи општински судови не поступају по досада издатим наређењима, да наплаћени порез имају безусловно предавати Финансијским Управама сваког 1 и 15 у месецу.

Како се тиме не само омета правилно руковање држ. благајном већ се ствара могућност и за разне злоупотребе од стране органа општ. судова, то Генерална Дирекција Пореза понова наређује да се прикупљени порез има безусловно предавати Финансијским Управама сваког 1 и15 у месецу без обзира на суму која је наплаћена. Изузетака од овога наре-