Policija

— 664 —

ђења може бити само у зимским месецима и то за оне општине које су поред рђавих комуникација, још и знатно удаљене од седишта Финан. Управе и то само по предходном одобрењу надлежне Управе.

За непоступање по овом наређењу Управа ће одговорна лица узимати одмах на одговор у смислу чл. 115. закона о непосредном порезу примењујући највећу казну на коју по закону има права, а у случају да Управа тако не поступи, биће лично одговоран шеф те Управе.

(Наредба од 10 маја 1928 г. Бр. 60033).

КАД СЕ ПОДНОСИ ПРИЈАВА ЗА ПОДВОЗНА СРЕДСТВА.

На основу члана 43. закона о таксама Г енерална Дирекција Пореза даје следеће објашњење:

Моменат од кад рок за подношење пријаве, коју је купац подвозног средства дужан поднети сходно тач. 11 чл. 106 таксеног и пристојбинског правилника почиње да тече има се рачунати и то:

1. Ако се купљено, — даровано или наслеђено подвозно средство налази у месту купца односно обдареног лица или наследника онда наведени рок тече од момента купопродаје или даривања, а код наследства од момента пријема наслеђеног подвозног средства;

2. Ако се купљено — даровано (поклоњено) или наслеђено подвозно средство не налази у месту купца, — обдареног лица или наследника а експедиција се дотичног подвозног средства врши железницом или лађом онда рок наведене пријаве тече од дана предаје истог дотичном купцу, обдареном лицу или наследнику. У овом случају моменат предаје се утврђује товарним листом.

(О6ј. од 5. маја 1928. Бр. 57097).

КО МОЖЕ ЗАСТУПАТИ ПОРЕСКЕ ОБВЕЗНИКЕ.

Господин Министар Финансија наређењем својим од данас Бр. 58203/28 наредио је:

По одредбама чл. 116, закона 0 непосредним порезима могу се за пореског обвезника пред пореским одбором јављати