Policija

669

поред таксе из ТБр. 33 исте тарифе и ако се не подноси“ признаница већ само рачун, онда на дотичном рачуну има да се налепи поред таксе из ТБр. 34. још и такса из ТБр. 33. и 24. такс. тарифе.

Генералној Дирекцији Пореза част је предње објашњење доставити Министарству са молбом да се њиме упознају сви њени органи ради знања и управљања по истом, а у вези

објашњења ове Дирекције од 3. јуна 1927. године Бр. 66640. | Доставља се предње ради знања и даљег поступка.

О ЗАБРАЊИВАЊУ РАДА БЕСПРАВНИМ ФОТОГРАФИМА (од 26-У-1928. год. УБр. 17877).

На тражење овд. Фотографског Удружења, изволите наредити подручним вам органима власти, да наредбу Министра Унуарашњих Дела која вам је достављдна расписом УБр.. 42832. од 21. Х. 1927. године, примењује и на фотографски занат, тако да при достави Савеза Фотогр. Удружења и сваког појединог пододбора сузбијају и забрањују рад свима неправним фотографима који до сад много умножени угрожавају опстанак правних фотографа, јер правни фотографи као исправни грађани испуњавају све обавезе, које им намећу постојећи закони док у многим случајевима правни фотографи, нису заштићени.

О ОСНИВАЊУ МЕСНИХ ОДБОРА ЦРВЕНОГ КРСТА (од 94У-1928. год. УБр. 13803).

Београдски Обласни Одбор Друштва Црвеног Крста. обратио се г. Министру у следећем:

За извршење великих хуманих задатака Друштва Црвенога Крста. С. Х. С. потребна су велика материјална срества. Та срества могу се прибавити само ако се у маси нашега. народа ојача свест о потреби узајамне помоћи, Ту свест може | пробудити где је успавана и ојачати где је ослабила на првом месту наша интелигенција, која је по своме положају у најближим и најчешћем додиру са масом народном.

Интелигенцији је дужност поред осталих, да развија и хумана осећања код сељака, код трговаца, код занатлија, код.