Policija

— 919 —

„Теби џепови нису потребни!“, — а да власнику, капута одмах и помогну, како да овај савет изврши, лопови су му били посекли све џепове на капуту! То је била злобна освета човеку, који је имао обичај ла џепове свога капута, пре спавања потпуно испразни!

УУ

Приликом једне друге провале, обијачи су, на несрећу, били узели и један дневник, кога су одмах сутрадан вратили, али наравно уз извесне своје примедбе:

У књизи, на једној страници, стајало је, невештом руком написано ово:

„Среда: Пошао сам у 11 сатњ на спавање. Спавао сам као во, а хркао као свиња. — Четвртак: Устав сам као и обично. Међутим, нисам чуо мој сат да куца на сточићу крај мог кревета. Погледао сам на место где сам га синоћ оставио, али га тамо више није биао. Иста је тако нестало и ланца, дугмета за манжетне и венчаног прстена. — Петак: Сад морате сами наставити. Па Ви не пишете рђаво, човече! — написали су лопови.

М

Два обијача, који су једном приликом учинили добар посао (наравно за њих, — јер им је успело дочепати се неких ствари од веће вредности, — пошли су после свршене „операције“ у хотел власника покрадених ствари и ту се боговски почастили шампањцем, коњаком и скупим вином, којом им је приликом и сам ресторатер правио друштво, испијајући чашу за чашом, у здравље незнаних гостију!

Наредног дана послали су власнику, поштом, затварач (чеп) од Флаше са коњаком, коју су попили код њега после извршене му крађе драгоцености, молећи га у пропратном писму, нека им опрости, што су тај, њему тако потребни затварач понели са собом после гозбе, јер сугто учинили само из заборавности да то није никаква вредносна ствар и из непажње. Међутим, пишући то писмо, били су толико ка“ ваљери, да ни једном речју нису споменули драгоцености, које су, очигледно, само „из забуне“ понели са собом!