Policija

1: дз

нео на прибављача код надлежног првостепеног суда оригиналну тапију од имања које уступа. Св. Бр. 1610.

Х Суду општине ваљевске:

У праву је срески поглавар, јер се такса из ТБр. 75 ваплаћује само у корист државе, а плаћа је унапред лице у чију се корист обзнана о продаји имовине врши објавом илт кобошем.

Општине у Србији и Црној Гори могу у корист своје касе наплаћивати само таксу из ТБр. 350 кад приватна лица, ед њих непосредно траже обзнану продаје добошем.

Пошто је вршење продаје самим заоном стављено у кужност управно-полицијским властима, то су општине, кав асновне управно-полицијске јединице, дужне да по њихо.вом тражењу обзнањују ове продаје, јер је и оно обзнањивање предвиђено законом -— ча. 158 зак. о општинама, 5 474 грађан. суд. пост. и чл. 34. уредбе о убрзању рада. Св. Бв. #0975 2.

Х Ристи Ђукићу, благајнику општине м. метковићске:

__ Кад више лица траже (једно уверење, онда се за уверење наплаћује само једна такса, али је свако лице дужне инлатити посебну таксу за молбу. Изузимају се случајеви кад се ова лица појављују као једна самостална заинтересована странка (задругари, смесничари и т. п.). По чл. 4. закона • таксама она би у овим случајевима имала да плате само једну таксу и за молбу.

ХН Суду општине манастиричке:

1. У закону није предвиђено у ком року застаревају казне, које старатељски судија изриче по чл. 42. уредбе о убрзању рада над свештеницима и општинским органима, али пошто ове казне имају карактер дисциплинско-иступних. казни, то се и на њих, по мишљењу уредништва, имају применити опште одредбе о застарелости иступних дела — 5 396 казни. зак.