Policija

коб

чланство. Остала документа нису потребна за то што се овде не ради 0 пријему у чланство општине — пошто М. стварно није престао бити члан општине беогпр. — већ је реч о признавању права општинских чланова једном грађанину. · уда нови упис у регистар становништва ·молилац треба, по мишљењу уредништва да плати таксу из ТБр. 353. ХДУ.

В. Живковићу, званичнику среза охридског:

Државном службенику мора се уважити оставка чајдаље у року од месец дана, рачунајући од дана кад је стигла: надлежном месту. Ако он пре истека свог рока напусти службу и не јави се на дужност за 10 удана, отпушта се из: службе, и не може се више у исту вратити — чл..4 тач. 4, чл. 133 тач. 7 и чл. 134 зак. о чиновницима.

Са уважењем оставке обуставља се поведено дисциплинско поступање, сем случаја где има разлога веровати да учињена кривица повлачи казну уклањања из службе. У случају повратка у службу дисциплинско поступање наставља се — чл. 134. истог зак.

· Службенику у оставци, који се врати у државну службу,. време раније проведено у државној служби рачуна се и за нензију и за напредовање — чл. 134, од. 2.

За дневничаре важе специјални прописи, предвиђени _ уредбом о контрактуалним чиновницима и дневничарима (чл. 9). | |

ХМ | Суду општине радобућске:

да се рок од 15 дана за сазив збора рачуна од дана објаве, а не од дана доношења решења о сазиву. Ово важи за све општинске зборове...

| 2. На друго питање не може се дати тачан одговор,. јер није детаљисано. Према одлуци Касац. Суда Бр. 3151880 г. „Државина служи као доказ права само онда кад нема јачих доказа“, а по 5 292 грађан. зак. и законодавном решењу од 16 априла 1850 год. Вбр. 571 за својину на непокретном добру најјачи је соказ судом потврђена тапија.. Св. Бр. 1474, пе ,

1. У свесци за март ове год. објашњено је (стр. 261).