Policija

58 –-

Према овоме, општинске деловође не смеју ни у ком случају — па, дакле, ни по наредби општинског председника нити уз личне ограде — потписивати писмена општинских власти за која нађу да су незаконита и да могу довести потписнике до одговорности. |

Опширније о овоме видети у св. за март ове год. (стр. 252).

ХХУН М.. М.. среском поглавару у пензији — 3.

Реактивирање пензионисаних чиновника сматра се као | ново постављење. Према овоме и они су дужни да испуне услове из чл. 6 закона о чиновницима приликом поновног ступања у државну службу, односно да имају квалификације, које се за дотичну чиновничку категорију захтевају.

Од овога се изузимају чиновници ЈП категорије, који могу, при повраћају у службу, добити ранији положај и без прописане школске спреме — чл. 356 финанс. зак. за 1928/29 годину.

ХХУШ Суду општине слишанске (срез јабланички)

Нарочито законски прописи о величини дневница и накнади осталим трошкова за службена путовања општинских часника и службеника не по тоје,те с тога о њима одлучује одбор у смислу чл. 86. тач. 21 или чл. 133 зак. 0 општ. — ако буџетом нису фикаирани.

Ако је у буџету те општине предвиђен кредит само за путне трошкове општинских часника — а неми за службенике — онда је обласна контрола у праву, јер се издаци по општинском буџету могу вршити само за оно чему су намењени, а ошштински службеници нису исто што и општински часници — чл. 99 зак. о општинама.

Ако ово стоји, треба издејствовати одлуку општинског одбора, којом ће протумачити да се предвиђена позиција односи и на општинске службенике — ако се у ствари на то мислило приликом њеног утврђивања. Св. Бр. 2829.

ХХХ Суду општине варош. Кратова:

За преглед, одобрење и ликвидацију буџета и рачуна месних школских одбора надлежни су обласни школски од-