Policija

= 935 —

лама" (чл. 33. зак. о жанд.) подразумева се група од три или више војних бегунаца, без обзира да ли су из команде побегли у групи, или посебице па се доцније удружили и 32текли у групи. Св. Бр. 550.

ХД Суду општине трнавске (орез студенички):

У „Полицији“ за прошлу и ову годину објашњено је неколико пута, да општински судови приликом издавања уверења по молбама приватних лица, наплаћују таксу и у корист државе (из ТБр. 3 и 4) само у оним случајевима кад ова уверења издају на основу државних књига, распореда и документа. У овом смислу гласи и објашњење | Ген. Дир. Пореза од 21 јануара 1924 год. Бр. 1122. Уверења, која се издају само на основу личног сазнања, не подлеже, према овоме, државној такси, већ само општинској (из ТБр. 333 и 336). Св. Бр. 2106.

ХхИШ Суду општине лесковске.

__ Дотично рударско друштво може се оптеретити оншттинским прирезом тек за 1929 год., и то само на онај део | непосредног пореза, који пада на његов рад у тој општини. Ако о овоме нема података у општинским пореским распоредима, треба их тражити од финансијске управе. Св. Бр. 1019.

ХШУ Суду општине града Сјенице:

1. Расписом Мин. Унутр. Дела од 20 априла 1889 год. ПБр. 2127 наређено је: |

„Да се објави у свима општинама, уобичајеним начином, свима грађанима — сељацима — да кметови по закону немају право ни на какву дијурну, ни за какав посао, који раде по службеној дужности својој, као кметови,у кругу своје општине, а тако исто да права на то немају, у горњим границама, ни остали часници, званичници или служитељи општински".

Под службеним пословима подразумевају се послови "чије им је вршење законом стављено у дужност.