Policija

— 989 1 правом може рећи, да би тај број требао да буде велики, али да би сви општински судови узеликупили по једну овако сређену књигу, у то не сумњам.

Деловођа сам у једној малој и при том у доста сиромашној општини, — па-ипак је иста општина, за доста непотребне листове, издала приличну суму новаца, — аза овако једну потребну сређену књигу, као што би била Збирка свих датих поука и обавештења, мислим, да услов Уредништва о истој неби био ни од једног општинског суда непримив.

Добро би и најбоље било, те да Уредништво код Министарства Унутрашњих Дела издејствује наређење, по коме би сви општински судови морали купити по једну овакву књигу, ради једно-образности рада и правилног примењивање зак. прописа. 7

Сваки отшитински деловођа учинио би грех према уредништву, када још поред тога што би општина била дужна исту купити, не би настао, да у својој општини нађе бар по једно лице, које би ову књигу о којој је реч купило.

7. септембра 1928. Остоја М. Јошковић,

у Глоговцу. деловођа .оп. Глоговачке ; Мачва“

ПОВЕРЕНИЦИМА И ДУЖНИЦИМА „ПОЛИЦИЈЕ“.

И ако је већ крај године, многи повереници и дужници нису нам још послали претплату за 1928 год., а неки ни за раније године. Има општина које нам дугују претплату за 2, 3 па и 4 год, и ако су за све ово време лист уредно примале, па га и сада примају. С тога је и право, и поштено, а и ред да нам дужну претплату, која је највећим делом буџетом предвиђена и одобрена, одмах измире. |

Поверенике још молимо дасе енергично заузму код прикупљања нових претплатника и претплате, и да нам спискове нових претплатника, као и скупљену претплату — како стару тако и. нову — по задржању уобичајеног процента, пошаљу, и то: стару претплату одмах, а нову најдаље до краја текуће године.