Policijski glasnik

318

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 41

Светозар Степанчевик и Петар Рашић лопови. Ноћу између 19. и 20. јануара ове 1898. год., ова два лопова, удружени, увукли су се у отворен стан г. Саве Тошковића трговца из Шапца и из овога покрали и однели разне драгоцености у вредности 2171 динар. Због ове крађе, осуђени су пресудом првостепеног суда шабачког, од 6. тек. год. № 10179. и то Светозар са три а Петар са иет година робије у лаком окову. Пресуду ову одобрили су виши судови ; она је већ ностала извршном и обојица сада издржавају казну у београдском казненом заводу. Али, како се сазнаје, оба ова лопова, вршили су крађе у Аустро-Угарској одакле су нам и дошли у госте, па да су као извршиоци неких казнимих дела и пребегли у Србију. Да би се ово могло што лакше утврдити, ми износимо њихове слике, а власти тамошње , које већ примају наш лист, нека се увере о истинитости ових гласова и учине даље шта им чинити ваља. Светозар је родом из Шида у Ауст.-Угарској. Има 33 године, средњег је стаса, лица округла, чела малог, косе црне, очију граорастих и нешто мало разрокпх, бркова црних повеликих; на листу од десне ноге има белегу од ране. Петар је родом из села Путинаца у Срему. Има му 22 године, стаса је средњег, лица пуног округлог, чела малог, косе и бркова смеђих, очију зелених, обрва великих, смеђих.

Светозар

Петар

П 0 Т Е Р А, Рафаило Вукићевић, земљоделац из села Рашице, среза добричког, окр. топличког, ноћу између 28.—29. јуна тек. год. ранио је из пушке Радована Петровића, онд., од које је ране овај одмах умро. Одмах по извршеном делу РаФаило је некуд побегао и сада се не зна где је. Он има 30 год. средњег је стаса, добро развијен, црномањаст; у оделу је сукненом. Прокупачки првост. суд, актом од 12. тек. м-ца № 8868, моли све нолициске власти да РаФаила живо потраже и у случају проналаска њему стражарно спроведу. Он се> може спровести и Управи гр. Београда с позивом на Бр. 22383. Непознати лопови, ноћу између 16. и 17, т. м-ца, украли су Јестратију Обућини, из Лозња, једну кобилу, која је матора 3 год., висока 145 с.м., длаке мрке, у леву задњу ногу иутаста. Начелник среза таковског, депешом № 12519, моли све иолицијске власти, да у своме кругу потраже лопова па нађене заједно са покрађом да му се спроведу. Исти се могу упутити и Управи града Београда, с позивом на Бр. 22102. Антоније Јовановић, берберин, побегао је 3. ов. м-ца из Петровца, и собом однео алат газде свога Владимира Милисављевића. Антоније је лица пуног, округлог и црвеног, косе седе, носа затупастог, дежмекаст, има до 53 год., на глави носи црн полуцилиндер, а на себи црне штоФане хаљине. Начелник среза млавског депешом од 18. ов. м. № 16077, моли

све полицијске власти да Антонија потраже, па нађеног њему спроведу. Исти се може спровести и Управи града Београда с позивом на Бр. 22206. Радоје Првуловић, из В. Креме среза јасеничког, окр. подунавског, редов 4-те чете II батаљона УП-ог пука који је пресудом војног суда дунав. дивиз. области, осуђен на три године дана затвора, — побегао 19-ог т. месеца. Наређује се строга потера за њим. Пронађеног стражарно спровести Управи београдског Гарнизона, с позивом на Бр. 3606., или Управи града Београда с позивом на Бр. 22461. Мидутин Михајловић, из Београда редов VII пешад. пука побегао је из своје комаиде 15 т. мес. Милутип је висок 1 *65 см., п^ав, бркова малих и цриих, браде црне. Наређује се тражење. Пронађеног стражарно снровести команданту VII пука, с позивом па љегов Бр. 5023. или Управи града Беогвада на Бр. 22367. Гавриду Вирику, теж. из Криве Реке ср. златиборском ноћу изме!)у 22. и 23. о. м., непознати лопови украли су из чаира: коња, кобилу са лсдребетом п једну ждребицу. Коњ је од 10 година, длаке доратасте, на леђима и врату од убоја самара има белеге од белих длака ; у кОлену леве предње ноге има малу гуку од убоја; гриву носи на обе стране врата но на левој страни више; поткован је турским ковом у све четири ноге. Кобила је такође |10 год. сгара, длаке зелене, у иредњим ногама поткована турским ковом. — Ждребица је од 2 године, доратасто-мриа, без поткова. — Начелник ср. ариљског депешом № 11570, моли све иолициске власти да лопове потраже и прона^ене са покрађом њему стражарно спроведу. (Акт Управе гр. Београда Бр. 22657.

Т Р А Ж И С Е. Неоспорни судија за град Београд, актом својим № 18200, и Управа града Београда траже Станислава Вучковика, овд. бакалина, ради саопштења по маси пок. Живојина Вучковића. Мидана Матића, шнекуланта из Ниша тражи начелство окр. нишког актом № 4387. Пронађеног треба стражарно спровести помеи. начелству, или Управи града Београда с позивом на Бр. 22392. ЛИЧНИ 0ДН0СИ П0ЛИЦ. ЧИН0ВНИКА Г. Јеврем Андоновић., минисгар унутрашњих дела са својим секретаром г. Живојином Протић.ем, 22, ов. м. пре иодне отпуговао је у Ниш одакле се 2 4. вратио у престоницу.

Г, Момчило Татић., писар Управе града Београда, који је у Бечу провео годину дана ради студирања по.шцијске струке вратио се 22. ов, м. на своју дужносг.

КЊЖЖЕВНИ ОГЛАС Н О В II ЗАКО II И са изменама и допунама могу се добити у мојој књижари д. II. Закон о шумама са изменама и доаунама Г Закон о лову —-20 Закон о штамии —-50 Закон о изменама у закону о таксама —-50 Закон о Учитељској гиколи у Јагодини — 50 Закон о основиим гиколама —-50 Закон о средњим гиколама —-60 Закон о устројству оиштина и оиштинских власти сасвима његовим изменама и доаунама и закон о чувању иољског имања —-80 Закон о уређењу Уараве Фондова _-60 Закон о државним економима са законом о унаирвђењу во&арства и са законом о иољоиривредчим станицама —-60 Закон о иотиомагању домаће радиности (индустрије) • • — - 20 Закон о устројству војске (са свима изменама и допунама — - 50 КЊИЖАРА М ИТЕ СТАЈ ИЂА У БЕОГРАДУ ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИТ.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА.