Policijski glasnik

СТРАНА 216

извеоних парцела, које ниоу квадрати или правоугаоници, не може изнаћи тако званом рачунском средином сунротна сграна, него само стручним премером. Тамо омо, даље, изнеди и раопис г. Мипистра Финанц. којим ое забрањује, да ое по тапијама изналази нросторност и преноси по књизи Б, већ да се преноси цела она прооторност, која је записана у пописној књизи, ако је цела продата, иначе половина, трећина нлн четвртина од онога, гато је записано, што зависи од тога: је ли нродата половина, тређина или четвртина. Поменути распис треба прочитати, па ће бити јасно шта треба радити, Како се, пак, врши премер оних парцела, које не престављају правилне Фигуре, предвиђено је правилима за привремено премеравање пре катастарског иремера, која је прописао г. Министар Финансија. IV. У уредби механској није тачно одређено, одакле ће ое рачунати оно одстојање, које се помиње у чл. 5. отаву првом, т\ ј,, да ли од самих зидова цркве или школе, или од ограде ових. Ово, опет, није нарочито прецизирано сигурно зато, што је т. 4. овога § а остављено, да одбор општински оцени, да ли ће механа бити на сметњи цркви или школи према овима месним околностима. Али свакако треба да се рачуна одстојање од црквених н школоких зидова, јер много пута цркве и школе имају авлију велику но неколико хектара, а цркве су и школе на крају ових те бн било неумеоно тражити још 30 хвати од ограде цркве или школе. СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П 0 Т Е Р Е Драгутин Костић, шегрт асурџиски код Петра Грујића, асурџије из Београда, 30. пр. м-ца украо је из радње свбга газде 2 5 комада разних аоура у вредности 7 8 динара и побегао. Драгутин је родом из Крушевца, стар је 16 — 18 година, средњег је раста, црномањаст. Позивају се све полициске власти, да Драгутина живо потраже и нађеног, спроведу Управи града Београда, с позивом на Бр. 225 48. Н°ћу, измеђа 22. и 23. пр. м-ца, непознати крадљнвац украо је г. Васи Маилову, чиновнику палилулске задруге, који отанује у босанокој улици Бр. 5 4; један џеп ни сат, велики регулатор, црни никлени са једним заклопцем и златним ланцем у карикама у вредности 200 динара. Позивају се све полициоке власти да крадљивца нотраже и нађеног спроведу Управи града Београда с позивом на Бр. 2 2617. Ноћу, између 22 и 2 3. пр. м-ца непознати крадљивац украо је пар одела Мићи Соколовићу, књиговезачком калфи, који станује у Поп Лукиној улици Бр. 17. Одело је ново од црне чоје са врло ситним белим пегицама. Позивају се све полициске власти, да крадљивца потраже и нађеног спроведу Управи града Београда, с позивом на Бр. 22718. Љубу Јовановића, тежакаиз Зеока, ореза драгачевског, убио је из пугаке непознати зли-

ковац на дан 6 тек. моца. Начелник орески децегаом Бр. 8214 моли све полициске власти за тражење непознатог зликовца. Три непозната и наоруисана зликовда, 5 ов. м. око 7 часова у вече, ухватили оу Давида Кустурића тежака. из Лепоша и изнудили му 1000 динара у банкама и злату и јелну нушку маузер кокину. Зликовци су били наоружани, и то: један магацинком, други кокинком а трећи пибодијевом пушком, а Сва тројица имали оу револвер за појаоом, и по два низа Фишека око појаса, један је од њих риђ, а друга двојца црни као арапи. Позивају се ове полициске власти, да зликовце најживље потраже и нађене опроведе. Наче.шику ореском у Гучу о позивом на Бр. 5167. Непознато лице 9. Јуна ове год., пред нече, украло је једне чизме Нисиму Мандилу обућара овд., са станом Краља Александра улица Бр, 3 6, а доцније Саватију Чкољевићу бакалину око 20 дин. из отворене Фијоке. Неиознати је стар 26 годинв, црномањаст, средње је величине. Позивају ое све полицијске власти да крадљиицв потраже и нађеног спроведу управи града Београда, о позивом на Бр. 2002 5. Владимир Ђуровић, из Вранеша, округа чачаноког, ооуђеник пожаревачког казненог завода, побегао је 2 ов. м. Владимир је стар 41 год., стаоа је малог, косе, кчију, обрва и бркова смеђих, образа дугих, браду брија. Позивају ое све полициске власти, да Владимира најживље потраже и нађеног спроведу Управи казненог завода у Иожаревац с позивом на Бр. 1 563. УБр. 22805. Петар Милојевић из Кобиља, окр. крушевачког; Серафим Спасић из Турске и Тимотије — Тиле Криворечанин из Грачаца окр. чачанског — осуђеници, побегли су јуче из Добричева. Петар је стар 30 година, раста средњег, у лицу плав, образа дугачких, браду има малу; од одела носи кошуље ооуђепичке. СераФим је отар 35 год., малог раота, црномањаот, образа округлних, обријан, ноои кошуљу осуђеничку. ТиМОтије је стар 2 8 год., виоок, танак, црномањаст, обриГан, ноои осуђеничку кошуљу, капу, игуњ; имао је и тежак оков на ногама. Скреће се- пажња свима полицијским властима на гореименоване одбегле осуђенике и да иоте у случају проналаока, опроведу отражарно Унрави града Београда о позивом на Бр. 2 33 25 или управи у Добричеву о позивом на Бр. 2784. Непознати зликовци ухватили оу 8. ов мео. око 7 оати по подне Косту Живковића трг. из Бискупља у пољу ван оела, везали га и отели му: 66-50 дин. у новцу, сат на коме је нанисано цело име и презиме Коотино, кључеве од касе, на га по том довели у близини куће, уценили га оа 500 дин., пуотили и дади кључеве да им донесе повац. Зликовци су у гуњевима, чакширама, шубарама и оианцима, наоружани брзометним пугакама, ножевима и мноштвом муниције. Потером, која је за њима одмах дигнута, нису пронађеии, Као саучеснпцп у овом делу осумњичени су Драгутин ЈеФТИћ и Драгутин Јоваиовић из Бискупља, али је Јевтић јутрос нобегао испред среског олужитеља, пре него што је узет на вривичии испит.

Јевтић је раота средњег, стар 2 4, године плав, сувоњав оа малим усуканим брковима, у кошуљи и гаћама и штофаном шеширу. Позивају ое ове полицијске влаоти, да предузму мере за хватање ових зликоваца, иа у случају проналаска спроведу начелнику ореза рамског о позивом на Бр, 939 1' Градиште) или Управи града Београдв Бр. 23229.

Т Р А Ж И С Е Милана Марковића, из Вућићевца, среза посавоког, окривљеног због покушаја убиства, гражи наче.шик орески из Обреновца актом Бр, 7151. Милан има 30— 3 5 год,, раста је средњег, бркова омеђих, образа дугих, оувоњав је. Пронађеног треба опровеоти поменутом ореском пачелнвку, или Управи Београда с позивом на акт Бр. 2 3066. ИЗ П0ЛИЦИЈСК0Г АЛБУМА Ђура Игњатовић, звани „Штрк", зове се један од млађих коцкарских {( онага», чију Фотографију изнооимо данао. И ако му је тек 18 год. ипак није остао ни један кутић у Србији у. коме он није био и своју авештину" применио. Јога од раног детпњЈТва почео је ое дружити оа овојим земљацима и садањим колегама: 0 Шоботом, Гајдагаем, Шиљом, Грмаљем и др. који су га увели у оадањи живот, кога се он, по свом сопственом признању, више не може оставити. Поред овога правог Фаха — дизања кеоа — он има обичај да но кад-кад погреши и

изврши обичну крађу, за што је већ два пута иотупно кажњавати, а и сад се због крађе једног сахата и једне ћилибарске мугатикле, које је у другатву оа Миланом Јовановићем, Цмганином, украо у Смедереву иа овде ухваћен налази у (( главњачи» Главне полиције иа пздржању тридеоето-дневиог затвора, пооле кога има у месту овога рођења, Шапцу, да издржи и 6 меоеци полиц. надзора. Пошто он и у овом другом овом правцу крађама — обећава много, то износимо његову олику, како би влаоти могле што боље пратити његово кретање.

ШТАМПА КРАЉ СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИ.ЈА

ОЛГОВОРНИ УРЕДНИК Н ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА УЛ. БР 14-