Policijski glasnik

СТРАНА 176

ПОЛИЦИЈСКИ ГЈ1АСНИК

БРОЈ 19

— Раније сам био дигао једном сељаку из Митровичке околине 2 50 Форината, па када сам сад тамо био, он ме је опазио и са једним жандармом дотерао у полицију. Ту ме он оптужи за ову крађу, али ја упорно одрицах, тврдећи да се он вара и да сам ја свињарски трговац из Шапца, о чему сам и пасош имао, те ме на послетку само доведоше до Саве и пробацише амо на нашу страну. «Швапче в се сада налази у затвору Управе гр. Београда, којој треба јавити ако је где какво крив. дело учинио.

П 0 Т Е Р Е Никола и син му Светислав Н., и Настас Н., дунђерски радници из Дугог Поља у срезу бањском, извршили су ноћу између 10. и 11. т. м-ца крађу Петру Ђуровићу, мајстору дунђерском, из Жидиља, и однели му.: један јанџик кожни са 200 дин. у сребру, 10 дин. у никлу, један сребрн сат са три поклопца и жутим ланцем на Форму змије, на коме има злагна бугарска пара у вредности 12 дин., један дијамант за сечење стакла, један џенни метар, једно јеге и један беленшик. Никола има 40 година, средњег је раста, развијен, црномањаст, црне кратке проседе браде, црнпх бркова, говори врло брзо; одело: црни дугачки гуњ, црне чакшире, на ногама пресни опанци, на глави црна јагњећа шубара. Светислав има 1 5 година, средњег је раста, ћосав, очију великих, буљав ; одело : црно гуњче, црне половне чакшире, на глави црна шубара, на ногама преони опанци. Наотас има 3 0 годпна,

Штампа 1\раљ. Срп. Државна Штампарија

на оеби уске чакшире и антерију од шајка, а преко ове јелек од црне чоје, на ногама чарапе и штављене опанке са каишима, а на глави војничку шајкачу — стављен је под поротни суд и у притвор решењем првостепеног суда алексиначког од 6. априла тек. год. Бр. 6169. због крађе стоке. Пошто се оптужени Душан налази у бегст.^у. то се препоручује свима полицијским и општинским властима да га живо потраже п нађеног спроведу алексиначком лрвостепеномсуду спозивом на Бр. 6169. Алекса Даниловић, из Четережа побегао је 9. о. м-ца испред спроводника у Жагубици, где је био у притвору и одговарао за крађу кола. Алекса је стар 4 5 год., лица црвеног, очију плавих, бркова проседих, косе смеђе, у чакширама, гуњу, великој јагњећој шубари и опанцима. Он је и раније ооуђиван за крађу отоке. — Позивају ое све полицијске и општ. власти да Алексу најживље потраже и нађеног спроведу начел. ср. хомол,ског, с позивом на Бр. 6814. — УБр. 10422. Милан Јаковљевић, осуђеник пожаревачког казненог завода, побегао је 1 1. о. м-ца. Он је родом из Крнула у окр. подриноком, стар 26 год., стаоа средњег, црномањаот, малих увијених црних бркова, носи мали бакенбарт и косу зачешљану на више. На себи је однео црни капут од оукна са два реда црних дугмета, војничке плаве чакшире и сламни бео шешир, на ногама ципеле — Наређује се свима полицијским и општинским властима најживље трагање за Миланом и у случају ироналаска нека се оироведе пожаревачком казненом заводу с позивом на Бр. 1302. — УБр. 1642.

а другу без браде и бркова, и препоручујемо свима нашим властима да на његову појаву обрате пажњу. Награда од 1000 долара обећана је ономе који би га ухватио или влаети проказао. АБр. 836. Михаила Димитријевића, машинисту из I Лесковца, тражи начел. ср. лесковачког због I кривице из §. 229. казн. зак. — Препоручује I се свима полицијским и општинским властима : да Михаила најживље потраже и пронађеаог " опроведу иотом начелнику с позивом на Бр. | 6990. — УБр. 1 6454.

уредшк, пушан Ј/. Јјлимпић.

год., средњег је отаса, црномањаст, коое кестењаве и проседе, браде и бркова црних или обријаних. На молбу полиције сигурности из СанФранциска износимо олике Едуардове: једну са,

— Немам, а и да имам нисам, ваљда, луд да вам га дам, па после да идем на робију. — Не бих ја од њега чинио никакву употребу, а и кад бих хтео, ти ту не би могао бити крив, јер га ти ниси начинио. — Хе, а зар ви мислите да ја не знам да се кажњава и онај који употреби лажну иоправу. — А откуда ти то знаш ? — Откуда и ви. Какав би то коцкар био који не би најпре прочитао кривични закон. — Мало час помену да су те ономад протерали из Сремске Митровице; зашто су те протерали ?

црвен, плаве кратке браде, бркова плавих, средњег је раста, добро развијен, има црно сукнено одело. Издају се за дунђерске мајоторе. Никола и Настас носе торбе, секире и потребни алат. Позивају се све полицијске и општинске влаоти, да их живо потраже у овојим домашајима и на случај проналаска стражарно спроведу начелнику ореза ресавског с позивом на Бр. 6277. Душан Марковић, скитачки циганин, стар 18 година, нежењен, неиисмен, стаса средњег, црномањаст, очију црних и великих, са великим трепавицама, има мале брчиће , од одела има :

Едуард Ј. Смит, бив. колектор таксау СанФранциску, проиеверио је 60 — 80.000 долара државног новца и побегао. ДеФраудант има 45