Policijski glasnik

СТРАН.А 48

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 5

праву града Београда да раопише гразкење за дефраудангом и у том циљу износи ое и његова ФотограФија, лрепоручујући овима полицијоким и општиноким властима, да за Фердинапдом учине најживљу иотеру и у случају пронадаока депешЈМ известе Управу града Београда с позивом на Бр. 2823. Крађа одела. Непознати крадљивац поћу између 19. и 20. тек. м-ца увукао ое у ообу Павда Красића, контродора поште у Београду, и украо 1 јесељи капут оа монограмом на постави «П. К.», 1 капут, 1 продук, 1 црни шешир и две кравате. Нека власти у случају проналаска крадљивца и иокрађе одмах о томе известо кварт врачарски Управе града Београда о позивом на Бр. 759. Крађа стоке. Ноћу из.међу 19. и 20. ов. м-ца непознати крадљивци укради оу 9 брава овиња Пајку Бабићу, из Нереснице. Свиње оу ддаке жуто-беле, црно-жуте, а једна је крмача беле длаке, енгдеске раое. Препоручује ое овима полицијоким и онштинским влаотима, да за крадљивцпма и покрађом трагају и у случају проналаска известе начедника среза звишкога с позивом на Бр. 522. Живојин Јовановић, из Цветовца, изврпшо је крађу стоке у своме селу, па је некуда побегао. Он је отар 45 година, виооког је раота, сувоњав, омеђ, избријан; у оделу је обичном оељачком, но нема чакшира, већ је у гаћама и кошуљи. Препоручује се овима подицијским и општиноким властима, да за крадљивцем трагају и о резултату извеоте начелн. среза посаво-тамнавског с позивом на Бр. 96 0.

Т Р А Ж Е С Е Нину Валшђани, сдужавку, родом из Аустро-Угароке , тражи начедник ореза алексиначкога, да би над њом извршио нресуду Апелационог Суда, којом је ооуђона због уништаја ванбрачнога детета. Нина је стара 26 година, омаленог раста, у опште смеђа. Нека је све полицијске и општиноке влаоти нотраже у својим домашајима и пронађену опроведу начелиику среза алексиначкога, позивајући ое на Бр. 12809 од 1905. год. Маринка Сандуловића, циганина — коритара, из Лукова, тражи начелник среза бољевачкога ради извршења казне по преоуди Апелационог Суда због дела горооече. Он је отумарао из овога седа и бави ое обично по пределима где има шумарака, из којих сече дрва ради нрављења корита, вретена, кашика и т. д. У олучају проналаска вал,а га опровести начелнику среза бољевачкога о позивом на Бр. 18423. од 1 905. год. Филипа Вебера, родом из Штраобурга (Алзас), по народнооти Фраппуза, старог 3 6 год., који се 1900 год. извесно време Оавио у Београду, тражи овдагањи француски консулат. Ко о озом дицу буде ма што зпао, моли се да то оаопшти најближој полицијској власти, или непосредно овом уредништву. АБр. 123.

СЕРЕЂЕ СЕ ПАЖЊА Симон Јовањеда, из Подгорца, рошењем ореза бољевачког стављеп је под кривичну ис-

трагу и у притвор због крађе стоке. Пре месец и по дана код њега је нађен један коњ, за кога је на саолушању изјавио, да га је купио на здотском вашару у прошлој години од неког Ђорђа Петровића, из Каменовца, среза млавског. Овом приликом Симон је ноднео и оточни пасош нод серијом СБХХУ1. Бр. 88 3 4.

Оиштин а Сре з Округ

овој прилици, украден из неке општине у срезу кодубарском. Даље се још види, да су у прављењу овог лажног пасоша учеотвовала два лица: једно ко;је је попунило паоош и извршило преноо, а друго које је потпиоало измишљеног предоедника општине.

Председник општине,

(Јтока у иасошу оз.начена иродата је

год.

оа уредним преносом. На паоошу и пренооу потписан је, као што се види, «Јован Младеновић,» као председник општине каменовске, а поред имена стављен је и печат општински, којим је поништена марка на преносу. На самом иак пасошу, марка је уништена печатом начелника ореза моравског. По извештају начелника среза млавиког, у општини каменовској никад нису постојади ни «Ђорђе Петровић ,» продавац коља нити пак председник « Јован Младеновић ,» нити је општина каменовока коме издала пасош под означеним бројем и серијом. Овакав исти извештај добивен је и од начелника среза моравског. Државна. штампарија јавила је, да је пасош, о коме је реч, са целом свеоком посдала начелнику среза колубарског под24. јуном 1902. год. Као што ое из изложеног јасно види, пасош нађен код окривљеног Симона лажа>1 је, и ио

Председник општине,

<3

Да би се ушло траг овим Фалоификаторима, као и да би се отадо иа пут све већој и већој уиотреби лажних оточних иасоша, износимо овде Факсимиле потииса председника « Јована Младеновића 9 и рукописа којим .је пасош иопуњен н пренос извршен, и позивамо све подицијске и општинске влаоти, а приватна лица умољавамо, да на ове Факоимиле обрате нарочиту пажњу, не би ли по рукопиоу могли познати прави кривци. На олучај успеха, кривце треба спровести начелиику среза бољевачког с позивом на акт Бр. 606, па о томе и уредништво ово извеотити.

Штампа 1^рзљ. Срп. Државиа Штамларија

уреднкк, Иушан Зј. ЈЈлимПић