Policijski glasnik

СТРАНА 152

ПОЛИЦИЈ СКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 19

драшкој, орезу врачарском, у протурању лажних дводинараца. Нс1 саслушању је пзјавило да се зове Радомир Таурић, родом из села Масијева, среза расинског, и да је по занимашу онанчарски шегрт. Упитан од куда му лажан новац изјавио је да га је добио од једног лица из Бе-

мена нестало из Београда, тражи Управа града Београда. Јанићије је стар 3 5 година, средњег раота, у лицу смеђ, жућкастих очију и разрок. Позивају се свс полицијске и општинске власти да Јанићија живо потраже и о резултату известе поменугу Управу с. позивом на акт Бр. 19251.

ограда, што се потрагом пије могло угврдити. Примећено је, да намерно и с планом крије порекло ових лажних дводинараца, надајући се да ће тиме спасти кривичне одговорности остале саучеснике. Код њега при претресу пије нађоно ништа, што би ишло у прилог утврђења његове нраве идентичности, а и сам крије ближе податке, а нарочито односно ранијих осуда. Како је Радомир врло сумњива личност, то на молбу начелника среза врачарског износимо његову ФотограФију и позивамо све полицијске и општиноке власти, а и приватне молимо, ако би што више знали о њему, да о томе известе пачелника среза врачарског с позивом на акт Бр. 6257. или ово уредништво.

0 Б Ј А В А Благоје Рајковић, земљоделац из села Војковаца, среза качерског, сгар 45 година, високог раста, добро развијен, у лицу плав, плавих очију, косе смеђе, плавих реткпх бркова, брија се, од одела има гуњ и панталоне од шајака, на глави шубару, на погама опанке, наоружан са пушком „ Иибодијевог" система и револвером, — пре неколико дана одметнуо се игпод власти у намери да чини казнима дела. Зато начелство округа рудничког, на основу чл. 8. и 9. закона о јавној безбедности и | 2 53. кривичног закона мозива Благоја да се у року од двадесет дана, од када ова објава изиђе у „Српским новинама", пријави најближој полицијској или судској власти с позивом на Бр. 308 1. Ако се у остављеном року не пријавп ма којој судској или полицијсиој власти, начелство ће га огласити са хајдука. Депеша начелстваокругарудничког Г .р. 3041.

КО ЈЕ ОВО? На дан 4. овог месеца око 11 часова пре подне прегазио је трамвај у Краљ Милановој улици ово непознато лпце чију фотографију износимо, а чија идентичност још није утврђена. Непознати је тога дана при скакању оа трамваја својом несмотреношћу пао под точкове од трамваја. Ценећи по оделу непознати је био шегрт обућарски или столарски, али и поред свега

Т Р А Ж И С Е Јанићија Николића, надничара, родом из Старе Србије, кога је пре извесног вре-

гражења и распитивања, полиција није могла утврдити његову идентичност. Стар је 14—16 година, смеђ, прилично развијен, ћосав, од одела имао је на себи : прслук од зеленог штофа, ианталоне од намучне материје, шарену цицану кошуљу, плаву цицану кецељу са црним

иантљикама, на глави црн шешир, а на ногама банаћанске опанке. Износећи његову ФотограФију позивамо све полицијске и општинске власти, а и приватне молимо, ако би знали ко је ово лице, да о томе известе кварт теразијски.

П 0 Т Ж Р Е Станко Ђокић, из Лалиновца, који је 9, априла 1906.године извршио убиство над Тасом Мосићем, налази се у бегству. Станко је сгар 5 0 годииа, средњег стаса, омеђе косе, пдавих очију и бркова, округлог лица, а у сукненом сељачком оделу. Нека га све полицијске и општинске власти најживље потраже у својим домашајима и нађеног под јаком отражом спроведу лесковачком првостепеном суду с позивом на акт Бр. 1 1487. Владимир Јаковљевић, осуђеник бео^радског казненог завода, иобегао је 3. овог месеца као слободњак из заводске радионице у Топчидеру. Владимир је родом из Смедерева, отар 15 година, средњег раста, косе и очију црних, малих црних бркова, округлих образа. Позивају се све полицијоке и општинске власти да Владимира живо потраже и нронађеног стражарно спроведу управи београдског казненога павода с позивом на акт Бр. 222 4. Непознати лопови, ноћу између 3. и 4. ов. месеца угалп су кроз отворен прозор у ообу Михаила Аврамовића, механције из Ужица, и из његовог одела узели буђелар у коме су се налазиле: 8 српских новчанипа од 100 дииара у сребру и једна банкнота од 10 динара, затим су је узели кључеве од касе, отвориш касу и однели 2 4 новчанице од 100 динара, у сребру, 197 комада новчаница од 10 динара, један злаган Француски новац од 100 динара, 1 полунаполеон, три цесарска дуката, од којих је један бушен, једиу српску новчаницу од 2 0 динара у злату, и један велики платнени новчаник. Иозивају се све полицијске општинске власти да лопова живо потраже и пронађеног стражарно сироводу начелству округа ужнчког с нозивом на депешу Бр. 405 0.

КРАЂА СТОКЕ Ноћу између 1. и 2. овог меоеца ненознати крадљивци украли су из тора једну кобилу Лазару Лазићу, земљоделцу из Стубице, среза параћинског. Кобила је висока 1"39 см, доратаота, цветаота, брњаста, у задње ноге цутаста. Деиеша начелника ореза параћинског Бр. 81 43.

Н А 3 Н А Њ Е Из „Полицијског Гласника" оштампана је у засебну књигу, која ое може добити у овом уредништву по цену од 1. динар, расправа „Оаштина" од г. Димигрија Калајџића, начелника окружног у пенсији и нашег сталног сарадника. На ову књигу скрећамо нарочиту иажњу нашим нолицијским и опшгинским органима, као и свнма онима који се интереоују овим питањем.

Штампа 1фаљ. Срп. Државна Штампарија

уредник, пушан ЈЈлимииЋ