Policijski glasnik

СТРАНА 320

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 40

с њом, па јој и предлагао да одбегпе за њ. Јован дозна најзад за ове одноое овоје кћери са Тадијом и к«да га је нашао 6. августа ове годпнс у својој авдији посвађа се о њим и у тој свађи Тадија га убије. Одмах по овоме убиству Тадија Је побегао из села, наоружан, и отпочео вршити кривична дела, паје 14. августа убпо и Саву Радуловића, свога сељака.

12. јула, 1906. године, Бр. 7706., кажњени су за кријумчарење цигар-папира са по сто педесет дипара новчане казне у корист монополске каое и да плате по 28 динара у злату у име накнаде десетогубе монополске таксе, а ако се ова новчана казна не може наплатити има им се заменити са по 3 6. дана затвора. Иоред овога, има да плате солидарно 20. динара таксе и по 2. динара присутницима у име дангубе. Пошто се осуђени не налазе више у Мајдан-Пеку, а не зпа им се месго садањег сгановања, то их треба пронаћи, извршнти у свему пресуду Самостадне Монополске Управе, па о њеном извршењу поднети извештај комесаријагу мајдан-нечке полиције, с иозивом на акт Бр. 1 5 40/1907. Сима Марковић, иекарски радник обио јо чекмеџе свога газде Јордана Наумовића, из Смедерева и украо 20. дин. у новчаницама и 30 динара у сребру, па побегао. Сима је родои пз Тајмишта (Стара Србија), отар 35. година, мадога раста, погуреп, прномањаст, бркова густих, носа велпког и широког; од одела има на себ! чохани Фермеи, старе плаве панталоне, па гдавп старо-србијанску капу, а на ногама опанке са сељачким чара- пама. Акт начел. окр. смедеревског Бр. 9147.

Арса Стефановић, пекар, из Врање, украо је на опасап начин из радње Констандипа Цветковића, пекара, 35. динара у разпој монети и пушку „Кокинку" са челичним метцима, ма је по извршењу дела побегао. Арса је стар 40. година, средњега раста, смеђ, округло гдаве, бркова жутих; у грађапском оделу, а на гдави има шубару. Депеша начелства окр. врањског Бр. 14565.

Никола Илић, берберски калФа, из Баваништа, украо је ноћу између 25 и 26. пр. месеца адат Радивоју Живковићу, берберину из Смедерева, и побегао. Радивоју је украђено: 6. бријача, 1. маказе и 2. машине за шишање: једна за косу а друга за браду. Никола је стар 18. година, омаден, црномањаст, очију смеђих, косе црне, ћосав; од одела има на себи кратак, црни, штоФани капут, црне панталопе, на глави црну шубару, а на ногама ципеле и беле чарапе. Депеша начелства окр. смедеревског Бр. 9114.

Никола Унковић, обућарски радник, из Ваљева, извршио је 2 4. пр. месеца крађу новаца Стевану Иетковићу, из Ваљева, и по нзвршењу крађе побегао. Никола је стар 20. година, малог раста, плав, кад говори врска. Депеша начелства окр. ваљевоког Бр. 1 1833,

Стојан Миленковић, скитачки циганин, који је у последње време живео у Мраморцу, утекмо је ноћу 19. и 2 0. јуна ове године из прптвора среза јасеничког окр. смедеревског. Стојан је решењем првоотепеног суда за окр. смодеревски Бр. 279 49. стављеп под поротни суд за два дела крађе стоке и једну просту крађу. Његов је личниопис: стар 50. година, омалеп, црномањаст, пуних и оборепих бркова; од одела поси капут и панталоне исцепане, на глави шубару, а на ногама опанке. Акт првостепеног суда за округ смедеревски Бр. 272 23.

Никодије Милић, из Доњег Адровца, који је био у притвору сроза моравског окр. нишког, пробио је апсаиу и утекао. Никодије је стар 3 2. год., дежмекаст, очију граорастих, бркова ретких; од одела поси прслук, антерију од шајка, на глави шубару, а на ногама шабачке опанке. По бегству из затвора Никодије је ообом повео жену и двоје деце. Акт начел. среза моравског окр. пишког Бр. 10590' Позивају се све полицијске и општинске власти да предузму потребне кораке за нроналазак крадљиваца и покрађа.

КРАЂЕ СТОКЕ Ноћу, између 24. и 25. пр. месеца украђена је једна кобила Милану Пауновићу, из Лоћике. Украђена кобила матора је 2 5 / 2 год., доратаста. Депеша начелника ореза моравског окр. нишког Бр. 1 0 461.

Ноћу, између 19 и 20. ов. месеца укра ђено је из пашњака Михаилу Лазићу, из Тршића, једно женско јуне, далаке зелене, маторо 2 године. са једним крњим рогом. Акт начелнака среза тамнавског Бр. 10742. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским влаотима на ове покрађе. .. .«»■.. СКРШЋ.Е СЕ ПАЖЊА У атару села Витановца, општипе марковачке нађена је једна мангуп крава, длаке жуто-плаве, матора 2—3 године, рогова видастих, без роваша. Акт начелства окр. пиротског Бр. 1 1 356.

ЗГог тога је објаво.м начелс-.тва округа топличког од 16. августа ове годипе, Бр. 627 6. позван да се у року од 20. дала преда полицијској власти. Без сумњо под утицајем овв објапе, а и намучен тешким одметничким животом, Тадија се 29. августа предао г. Мидадину Радојичићу, полицијском иисару. Истрагу цо свима кривицама Тадијиним води исдедни судија првостепеног суда за окр. топдички. Ако би когод сазпао још за какво њогово кривично дедо, пека о томе извести иследиога оудију. С. Т. ПОТЕРЕ Милутин Денић, земљоделац из Бувца, убио је 20. ов. месеца Лазара Стојановића, чувара поља из истога села, па по извршењу дола побегао. Милутин је средњег раста, смеђ, очију жућкастих, бркова смеђих, браду брије; од одела носи чакшире и јелек од црнога сукка и ведики сукнени капут, а на глави шајкачу. Приликом бегства узео је са собом и пушку „Пиподијевог" система № 3333. и 400 бојевпх метака. Депеша начелника среза јабланпчког Бр. 19310.

Едуар Хертл, бивши чиповник друштва за експдоатацију мајдан-печких рудника и Михл Лесковски, шмелцмајстор у истом друштву, преоудом Самосталне Монополске Управе од

Ђорђе Дазаревић, касапски радник, родом из Ивањице, извршио је опасну крађу г. Петру Димитријевићу, марвеном лекару у Ножези, па је по извршењу дела побегао. Г. Димитријевићу је украђено том приликом : један сако капут, са белим пругама, једне панталоне голубије боје, један прслук, једна сребрна табакера за цигарете, са монограмом „II. А. Д", једна ћилибарока муштикла, једна муштикла од пене у облику коњске главе, неколико комада разног, старог сребрног новца, три кошуље, гаће, чарапе и неколико марама. Депеша начел. среза пожешког Бр. 92 3 3. Обрев. Живојиновић, извршио је опасну крађу Димитрију Костићу, пекару ич Ниша, одневшп му из касе 800 динара у новчаницама од по 10 динара, па је по извршењу дела побегао. Обрен је високог раста, пдав, бркова малпх и плавих; од одела има на себи капут затворене боје, кариран, црне панталоне, широк појас са џепом за оахат, а на гдави црни шешир. Депеша начел. окр. пишког Бр. 20761.

Звездан Стефановић, бив. грг. помоћпик из Крагујевца, покрао је свога газду Војислава Ђорђевића, трговца, па по извршеној крађи побегао. За ово дело стављен је решењем првоотеп. суда за округ крагујевачки Бр. 39597. под суд. Звездан је стар 1 6 до 17 годипа,. омален, сув, црномањаот. Акт првоот. суда за окр. крагујевачки Бр. 3 9812.

Штампа ^раљ. Срл. Државна Штампарија

уредник, пџшан Јј. Ј}лимпић