Policijski glasnik

СТРАНА 368.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 46.

Живко Чавић, -гежак, родом из Купинова у Аустро-Угарској, који је ста.шо живео у Бргулама, у срезу тамнавском, ранио је из нушке Сретена Илића, из Пиромана, па побегао. Живко је средњег раста, оувоњав, ушију клемнавих, бркова малих, танких. Депеша начелника сроза тамнавског Бр. 20787. Препоручује се полицијским и општинским властима, да за овим побеглим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаска стражарно их упуте властима које су потернице издале, с позивом на означене бројеве акта или депеше.

новинару овдашњем, али је био лоше среће, јер је на делу ухваћен, те га је Управа града Београда, казнила са 30 дана затвора. Христо је родом из Солуна у Турској, а живи у Рушчуку у Бугарској. Као човек, чији су подвизи, на пољу неваљалства, познати већ и сличним неваљалцима суседних земаља, он чини честе излете у Србију, Румунију и Аустро-Угареку и ту са равним друштвом врши разне операције.

љењу, с позивом на његов акт Бр. 20 3 3, или Управи града Београда, с позивом на њен акт Бр. 44 57 1. Јашар Капетановић, из Аустро-Угарске. који је прошле године протераи из Србије као сумњив, преитао је сада опет овамо, само сада, наравно, под именом Јована Вераја, српског учитеља у Македонији. Како он сам изјављује, он је овамо дошао

Мидић Танасковић, из Иридворице, отумарао је од своје куће, а оставио жену и дете. Он је стар 30 година, плав, очију смеђих, раста средњег, у цивилном оделу. Депеша начелника среза јасеничког, окр. смедеревског, Бр. 26557. Велимир, син Милана Ђорђевића, из Ру■гевца, ђак [V разреда основне школе, отишао је од куће још 1. прошлог месеца, и до данас ое није вратио, нити се о њему ма шта сазнало. Стар је 11 до 12 година, на једној (?) нози има белегу од огреботине. Депеша начелника среза алексиначког Бр. 17800.

КРАЂЕ СТОКЕ

Антонију Михаиловићу, из Белушића, ноћу између 17. и 18. тек. месеца украдена је кобила, матора 10 година, длаке доратасте, по гребену с леве стране бела, са жигом положено «Т*. Депеша начелника среза левачког Бр. 1 5793. Обраду Јовановићу, из Пољане, ноћу између 2 5. и 20. пр. месеца украдени су два бика: један длаке жуте, буласт, а други длаке бело; оба матора по 3 год. и без роваша. Депеша начелства окр. моравског Бр. 1 50 4 7. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским властима на ове крађе.

Тако је на крају 1908. године, у друштву са Симом Миленковићем и Светозаром Станковићем, из Србијо и Хајнрихом Поморанцем, коцкаром из Румупије, био у Араду, у АуотроУгарокој, у затвору. Он се бави, по потреби, и трговипом са белим робљем, а тако исто успешпо оперише и са клауб картама и разним другнм коцкароким алатима. У Бугарској је осуђиван на годину дана.

у циљу шпијунаже, те га је због тога Унрава ставила под истрагу и у затвор. Износимо му слику, како би они, који што о њему знају, могли обавоотити ово одел.ење, или Управу града Београда, јер је оп, врло вероватно, прелазио и у друга српска погранична меота. Акт Управе града Београда Бр. 4 5422.

пресуди суда општине дубљанске, али је отумарао незнано куд. Он је виооког раста, добро развијен, смеђ. Депегаа наче.шика среза ресавског Бр. 2 503 3. Таса Митић, надничар, из Врање, извршио је крађу 28. прошлог меоеца и побегао. Стар је 60 година, омален, просед. Депеша начелства округа врањског Бр. 17360. Урош Вељковић, из Г. Требешиња, украо је 180 динара Петру Додићу, из истог места, и побегао. Стар је 14 год., стаоа .средњег, косе црне. Депеша начелника среза пчињоког Бр. 18020. Богосаву Илићу, продавцу лозова Класне Лутрије, украдепо је 11 комада лозова ово дутрије под овим бројевима: 1.178, 2.758, 13.052, 12.558, 24.806, 28 319, 0.115, 2.150, 10.304, 10.305 и 10.306. Денеша начелотва округа крушевачког Бр. 14516.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМД Христо Манев - Цанев - Бакалов, познати коцкар и ФалсиФИкатор, покушао је 20. овог месеца, да извуче новчаник г. Св. Јакшићу,

затвора за крађу, према извештајима бугарских полицијоких влаоти. Како није искључена могућност, да је он обилазио и друге градове по Србији, ми му износимо слику и позивамо све оне, који би што о њему знали, да то саопште овоме оде-

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.