Policijski glasnik

СТРАНА 40.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

само из тога што се овом сведоџбом шуе тврдило и то, да је повређени за време боловања био и неснособан за рад, суд је погрешно нашао, да се у овоме оптужењу појављује дело иступне природе из тач. 1. § 357. кривич. законика, за чије би пресуђење били надлежна полицијска власт, пошто и наређење § 173. крив. законика не траже за постојање овог дела и неспобобност за рад. Иа како је по реченој сведоџби лечење имало трајати око дванајест дана онда таква повреда не може представљати иступно дело (које се у главноме састоји у Кушкању и незнатном удару) веК дело преступне природе, за извиђање и суђење којег надлежан је првостепени суд — § 2. крив. суд. пост. <( . Са ових разлога Касациони Суд .је и нослао акта првост. суду на даљу надлежност. СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЛБУМА Као седми члан дружине, која је у Одеси Фа .и 'МФикова .1а лажне ориске нончанице од 20 динара у злату, нритворен је у Будим-Пешти овај Спиро Стојков, чију слику износимо,'

Он је стар 29—30 година, нлав, сувољав, у оделу грађанском. Депеша начелника среза тамнавског Бр. Милош Цветковић, дућанџија и Сретен Јаковљевић, земљоделац, оба из Белушића, одговарају за прављење лажне исправе, али се налазе у бегству. Милан је стар 2 3 године, висок, сув, црномањас/г, на деоној руци нема великог прста.

Решење Касационог Суда о сукобу првостеп. суда за округ београдски и начелника среза врачарског од 17. маја 1911. г. № 7008. Пачоликк среза прачарског у акту свом № 8061 навео је, да је Д. Т. б. ошпт. иисар, као пнсар општине жарковачке учинно извесне злоупотребе у званичној дужности, нашта се налази под истрагом и у притвору код првостеп. суда округа београдског, па како су у среској канцеларпји нађене као забачене још доста другнх кривица оитуженог Д., то је све те кривице среска власт послала првостепеном суду, односно иследном судији на даљп рад. Но иследни судија првостепеног суда за округ београдски вратио је иста акта среској власти оглашујући иследну власт за надлежну радп извиђаја ових кривица. Како начелник срески сматра да је ипак надлежан иследни суднја за извиђање ових кривица, то је молио Касациони Суд да донесе своје решење по овом сукобу. Касациони Суд по расмотрењу овнх акта нагпао је : „Иследна полицијока власт, којаје предузела ислеђење ових кривица оптуженог Д. дужна је и да доврши то ислеђење без обзира на то, што се код првостепеног суда налазе на ислеђењу и пресуђењу друге кривице оитуженог Д. И ако суд води ислеђење противу оптуженог Д. за друга дела тиме није престала надлежност полицијске власти да доврши предузето ислеђење, јер пропис § 36. кривич. суд. пост, на који се начелник позива, предвиђа само надлежност једног од судова у случају предузетог ислеђења по делима извршеним у разним судским областима". Са ових разлога Касациони Суд је вратио акта начелнику среза врачарског на даљу надлежност. М. Л. Р.

Спиро Стојков

који је као и сви чланови ФалсиФаторске дружине имао лажно име Младен Илијев. Управа гр. Београда тражида је његову екстрадицпју и њему ће ускоро судити српоки судови. Ако би ко што о њему знао моли се да то доотави Управи града Београда.

П О Т Е Р Е Чедомир Вучић.евић, из Драгинца у срезу јадранском, окривљен јс за крађу новаца, али је отумарао незнано кјд. Он је отар 2 0 година, раста танког вис-оког, у опште црномањаот, коое добро црне, очију врло малих, кад говори он усне мало криви у страну. Одело сељачко. Депеша начелника ср. јадранског Бр. 27 0 3. Мата А. Марковац, коцкар из Марковца, звани „Кржа", одговара за крађу, али се налази у бегству. Он је стар до 5 0 година, носи шпицасту жуту браду, кад говори он уњка. Акт вачелника среза беличког Бр. 29 3 5. Стојан Стаменковић, приватни лекар, родом из Врања, има да издржи 6 месеца затвора, по пресуди Апелационог Суда Бр. 4951, за покушај убиства, али му се не зна место борављења. Депеша начелства округа ужичког Бр. 9 2 3. Веселин Р. Раденковић, из Васиља, има да издржи три месеца затвора за дело из § 177. кр. закона, али се налази у беготву. Акт наче.шика среза заглавског Бр. 870. Станко Јовичић, калФа ковачки, из Уба, покрао је свога газду и однео му: 6 2 динара у новцу, један пар чизама, и један нов копоран.

Сретен је стар 2 0 година. средњег раста, у опште плав. Акт начелника среза левачког Бр. 1147. Препоручује се полицијским и општпнским вдастима, да за овим побеглим лицима учнне најживљу потеру, п у случају проналаска стражарно их упуте властима које су потерпице издале, с позивом на означене бројеве акта или депеша.

Т Р А Ж Е С Е Живорад, син Јеремије Миловановића, земљ. из Врачевића, ср. колубарског, отумарао је незнано куд. Он је стар 14 година црномањаст, етаса средњег. Акт начслства окр. ваљевског Бр. 66 5. Мирко, син Ђуре Глигорића, из Оглађеновца, среза подгорског, огишао је од своје куће и не зна се где је сада. Он је стар 1 4 година, раота обичног, косе смеђе, очију црних, образа дугих, у оделу сељачком. Акг начелства окр. ваљевског Бр. 68 6.

КРАЂА СТОКЕ

Јеврему Пауновићу, из Роанде, украдена ст два јунца, матора по 1 1 А год., један длаке плаве, др»ги беле. Плави је ровашен у оба ува. Депеша начелника среза ресавоког Бр. 27 7 4. Обраћа се пажња свима полицијоким и општинским властима на ову покрађу.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.