Policijski glasnik

СТРАПА 112.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 14.

нлавом оделу и отворено грао иберцигеру, а на глави има црн шешир. Говори оамо шведски. Акт Управе града Београда Бр. 83 30. Велимир В. Ђ. "Борђевић, тежак из Секурича, притвореник начелника среза левачког, који одговара за опасну крађу, налази се у беготву.

МАНГУП СТОКА

На ади „Циганлији" ухваћено је једно јуне, отаро годину дана, женско, длаке сиве. Акт комесара чукаричке полиције Бр. 8 17.

Стар је 20 година, неразвијен, оувоњав, црномањаст, без браде и бркова, у сељачком сукненом оделу, и на глави има шубару, а на ногама опанке. Депеша начелника среза левачког Бр. 2 273.

КРАЂА СТОКЕ Нопознати украли су две кобиле Миленији Констандиновића, из Вел. Моштанице ; једна је кобила длаке доратасте, на челу цветаста, стара

Т Р А Ж И С Е Даница ж. Михаила Стојиљковића, из Роме, отумарала је од своје куће незнано где. Лични опис: очи црне, обрве црне, коса ирна и у опште црномањаста, у лицу лепа, круггна и пуна, стара 19 год.; од одела има на себи: на глави сељачка марама и конђа, жакет суре боје, сукња сељачка црне боје са шарама а на ногама оел,ачке чарапе и опанке. Депеша начелника среза подунавског Бр. 2913.

ј ■ ЈОЊИ

ч - ; " ' : I ' .г? .

т

Н

7 год., са исеченим репо.м ; друга јо мрко до. '■ О Б Ј А В А ратаста, исечена рена, матора 6 год. Депеша начелника среза посавског округа | Милош Јаковљевић., из Бруснице, који је београдског Бр. 2 97 9. код првостепеног Горњо - Милановачког суда био у притвору због убиства своје матере, по" " " : бегао је 22 децембра прошле год. из судског

притвора и одметнуо се испод власти у намери да чини кажњива дела. На основу чл. 9. закона о јавној безбедности, начелство округа Рудничког овим позива Милоша, да се у року од двадесет дана, рачунајући од дана кад ова објава изиђе у а Српским новинама", преда најблпжој цолициској власти или најближем првостепеном суду. Ако ово не би у остављеном року учинио, начелство ће га огласити за хајдука и свакомо ће бити олободно убити га. Лични опис : стар 30 година, мало више од средње висине, развијен, главе округле, очију тамио - граорастих, носа неправилног, бркова смеђих кратких и ретких, косе смеђе, горња усна му је расечена и мало навише повијена, у лицу бео. Кад је побегао имао је на себи панталоне од штофа са уздужним пругама цимет-боје, плав копорап оа гајтанима, закрпљен на рукавима зеленом чојом ; иосио је браун тиешир, потковане опанке са кајишевима и кукицама од никлених петпараца. 11з канцеларије начелства округа Рудничког 29 марта 1913 год. у Горњем Милановцу Бр. 1 304.

Н А 3 Н А Њ Е

Иомилеги „Полицијског Гласника«- за. 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911 и 1912 год., у елегантном тврдом иовезу, могу се добити у уредништву ио цену од 20 динара за једну годину. Комилети у меком иовезу за ове исте године могу се добити ио цену од 15 дин. за једну год., или сви укуино за 80 динара.

КЊИЖЕВНИ ОГЛАС

Књига : „ПОУКЕ И ОБАВЕШТЕЊА" готова је, и може се добити у овима београдским књижарама и код експедитора Полицијског Гласника. Цена је 8 динара. Претплатпицима послаће се на доплату кад пошљу своје тачие адресе и јаве пошту, преко које треба послати књигу. Лица и општине, којс су положиле прстплату среским властима, могу пакиадио 110.10жити код истпх по 3 динара п чим повац буде примљен, послаће се књига. Димитрије С. Калајџић оиружни начелник.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.