Privredne zgrade : ručna knjiga za privrednike i tehničare : sa 500 slika u tekstu

213 се тако, да се могу превртати око хоризонталне осовине и преме-

штати се с једног M места на друго, те се радо употребљавају за прасад (сл. 425).

11. Споредна оделења. Код великих свињарника потребне су још и ове просторије :

1. Кујна за припремање хране. Она лежи код дугачких свињарника у средини зграде тако, да су с једне стране свиње за гојење

Сл. 425.

=> -- 700. — ------- - Раш ај ид - 1000.

а с друге стране оделења за одгајивање. Њена величина, код малих свињарника, износи најмање 15 га%, иначе се узима према броју

Сл. 425.

свиња (0,3—0,4 та за сваку свињу). У кујни треба предвидети један или два кавана Ba кување репе, кромпира итд. Ув кујну долази