Prosvetni glasnik

ЗАНВСНИК ГЛЛПНОГ ПРОСВЕТНОГ САВЕТА

13

Радована II. ЈовановиКа, који су код нае сврншли филосовски оакултвт, и да кажо да ли они имају нотпуну квалиФикацију за предаваче у нашим средњим школама. Одлучено је: Да обојица имају добру квалиФикацију за цредаваче истор. филолошких нредмета у нашим средњим школама. V Прочитано је иисмо г. застуиники министра иросвете и црквених иослова од 4. ов. м. НБр. 7647 којим пита Главни Просветни Савет може ли се г. Јован Поилишан, који је свршио код нас философски Факултет и био предавач до пре годину дана, па дао осгавку, опет поетавити за предавача. Одлучено је: Да се г. Поплишан може опет поставити за нредавача. VI Прочитано је иисмо г. застуиника министра иросвете и црквених иослова од 5. ов. м. ПБр. 8118. којим позива Главни Просветни Савет да прегледа документе г. Стеве Мокрањца, и да каже да ли он има квалиФикацију за учлтеља певања и музике у нашим средњим школама. Одлучено је: Да г. Мокрањац има потпуну квалИФИкацију за учитеља невања и музике у нашим средњим школама. VII ТГрочитано је иисмо г. застуиника ми• нистра иросвете и црквених иослова од 5. ов. м. ПБр. 8445 којим иозива Главни Просветни Савет да прегледа сведоџбе и радове г. Ликоле МарковиЛа и да каже има ли он квалиФикацију за учитеља Дртања у нашим средњим школама, одлучено је : Да г. Марковић има квалиФикацију за учитеља цртања у нашим сродњим школама.

VIII Г. Ст. Д. ПоиовиЛ отпочео је читати у појединостима правила за давање благодејања. Усвојени су чланови 1., 2. и 8. Овим је састанак закључен.

САСТАНАК ССХТЛ1 14. Сеитембра 1884. у Београду Били су: председник Дим. Нешаћ; потпредседник Ст. Д. Поповић; редовни чланови; Ј. Пецић, арх. Н. Дучић, Љуб. Ковачевић, Ђура Козарац, Драг. Плајел, Јеврем Илић; ванредни члан: Иегар Иикетић. Пословођа Жив. II. Симић. I Прочитан је занисник 241 састанка и примљен је. II Прочитан је иисмени реферат г. Д-ра СтејиЛа и саслушан усмени реферат г. НикетиЛа о делу г. Д-ра Л. СтефановиКа ,,Један поглед на школу с хигјенског гледишта." Одлучено је: Да се дело препоручи за књижнице средњих и основних школа. III I 1 . Стеван Д. ПоиовиК читао је даље правила о благодејању у средњим школама. Усвојени су чланови: до 8. члана закључно. IV Г. Љ. КовачевиК ре®ерује у име наставног одбора о кандидату за Дртање г. Нетру МилојковиЛу, Одлучено је: Да он нема прописну квалиФИкацију за учитеља цртања. С овим је састанак закључен.