Prosvetni glasnik

14

ПРОСВЕТНОГ САВбТЛ

САСТДНАК ССХШ1 18. Сеитембра 1884. у БеоградгЈ Били су: иредседник Дим. Нешић ; потиредседник Ст. Д Поповић; редовни члапови : Ј. Нецић, Д. С. Милутиновић Арх. Н. Дучић, Ђ. Козарац, Драг. Плајел, Јев. Илић; ванредни чланови: Др. Павле Сгејић, и Петар Никетић. Пословођа Жив. II. Сииић. I Прочитаио је аисмо г. застуаника министра иросвете и црквених иослова ПБр. 9034- од 12. об . м. којим позива Главни Просветни Савет да ирегдеда сведоџбу г. Косте КовачевиКа, ко.ји је свргаио философски Факултет и да каже да ли он има квалиФикацију за предавача у нашим средњим школама. Одлучено је: Да он има добру квалиФИкацију за иредавача филолошко историјских предмета у нашим средњим школама. II Прочитано је аисмо г. застуиника министра аросвете и црквених иослова ПБр. 9385 од ов. г. којим нозива Главни Просветни Савет да нрегледа „Земљопис за трећи разред основних школа", који је у рукопису поднео г. П. НикетиЛ учитељ, и да каже може ли се то дело усвојити за учебник и у томе случају колику награду треба датишисцу. Упућено на оцену г. Сави Антоновићу и Дим. Јосићу. III Прочитано је иисмо г. застуиника министра иросвете и црквених аослова ПБр. 8474 од ов. г. којим позива Главни Просветни Савет да прегледа дело г. Јеврема Или&а „Хришћанске светиње" и да каже може ли се исто усвојити за учебник за У разред основних школа, и са колико да се награди. Упућено на оцену г. Н. Дучићу и г. Бакићу.

IV

Прочитано је иисмо г. застуаника министра аросвете и црквеиих иослова ПБр. 9220. од ов. г. којим позива Главни Просветни Савет да прегледа књигу г. Петра НикетиКа „Јестаотвеница за трећи разред основне школе" и да каже да ли је иста ослобођена од свију махна, због којих Главнп Просветни Савет је раније дао мњење да се она не усвоји, и у томе случају колико би требало награде дати за исту. Упућено на нреглед г. Бор. Тодоровићу и г. Миодраговићу. V Настављен је претрес иравила за давање благодејања у средњим гаколама и поново је модиФикован 8 члан према разним приликама и потребама разних нгкола. Овим је саетанак закључен.

САСТАНАК ССХИУ 26. Сеитембра 188к. у Београду Били су: председник Дим. Нешић; нотпредседник Ст. Д. Поповић ; редовни чланови: Ј. Пецић , Свет. Вуловић, Драг. Милутиновић Архим. Н. Дучић, Љуб. Ковачевић; Драг. Плајел, Д-р Лаза Стевановић, Јев. Илић; ванредни члан : Др. Павле Стејић. Пословођа Жив. П. Симић. I Прочитани су записници састанка 242. и 243. и примљени су. II Прочитано је иисмо г. застуиника министра аросвете и црквених иослова ПБр. 9540 од 19. ов. м. којим позива Главни Просветни Савет да прегледа сведоџбе г. Јована Салихала, који се учио на бечкој техници и да каже да ли он има квалиФикацију за нредавача у нагаим средњим школама.